Johannes’ håpenbaring

Johannes’ håpenbaring

Selv om boka er vanskelig å forstå, skildrer den fantastisk godt det Guds barn har i vente i evigheten.

Tema

Temaet på iTro i desember er «Håp».

Jeg fikk den første bibelen som var virkelig «min» da jeg var rundt 10 år gammel. Ung og lovende satt jeg meg inn i campingvogna og begynte å lese. Jeg hadde jo lært at Bibelen ikke var som alle andre bøker, og at man ikke nødvendigvis leser den fra perm til perm – derfor startet jeg like godt i Johannes’ åpenbaring, helt bakerst. Så vidt jeg husker, kom jeg dessverre ikke gjennom alle kapitlene.

En utfordrende leseropplevelse

I Åpenbaringen har disippelen Johannes skrevet ned det som Gud åpenbarte for ham gjennom en engel. Boka handler mye om hva som vil skje i framtiden, under det vi kaller endetiden. Den er stappfull av bilder og symbolikk hentet fra resten av Bibelen, som betyr at man må kjenne godt til andre bøker for å forstå den.

Han skal tørke bort hver tåre.

Selv om vi ikke forstår alt, kan vi likevel finne mye fint i boka.

I det nest siste kapittelet, kapittel 21, kan vi lese noe det flotteste som finnes i Guds ord om evigheten som ligger foran oss.

Og jeg så en ny himmel og en ny jord. (Johannes’ åpenbaring 21,1)

La oss ta en titt på det sammen.

Gjenopprettelsen

«Se, jeg gjør alle ting nye.» (Johannes’ åpenbaring 21,5)

En dag vil Gud ta et endelig oppgjør med den verdenen vi lever i nå. Den er full av så mye vondt som ikke er Guds vilje for oss. Fordi han vil ha med flest mulig av menneskene med i den neste verden, er han tålmodig med oss.

Herren er ikke sen med å oppfylle sitt løfte, som noen mener. Nei, han er tålmodig med dere, for han vil ikke at noen skal gå fortapt, men at alle skal nå fram til omvendelse. (2. Peter 3,9)

Han skal opprette en ny himmel og en ny jord, og der vil hans folk bo sammen med ham. Slik det var før menneskene valgte vekk Gud i begynnelsen.

Han skal tørke bort hver tåre. Ikke mer død. Ikke sorg. Ikke skrik. Ikke smerte.

Alt skal være bare godt! Tenk det. Å se fram mot det vi som Guds barn har i vente, vil gi oss håp i det vanskelige vi går gjennom nå. Han har ikke glemt oss, og han ser all lidelse vi går gjennom.

Ja, Jesus måtte selv lide, og han gikk frivillig i døden for oss. Han visste: Der framme vil alt være verdt det.

Forgiven Photography

Tema

Temaet på iTro i desember er «Håp».