Jaquelle taler på UL, og ønsker å oppmuntre sin egen generasjon til helhjertet etterfølgelse av Jesus

Jaquelle taler på UL, og ønsker å oppmuntre sin egen generasjon til helhjertet etterfølgelse av Jesus

- Jesus fyller livet mitt med glede, mening, håp og betydning, og derfor vil jeg leve livet mitt i lovprisning og lydighet til Ham.

Tema

Tema på iTro i juni er «Ja, vi elsker».

Jaquelle taler på årets UL, der også boka hennes «Totalt Forandret» blir sluppet på norsk!

En av årets UL-talere er kanadiske Jaquelle Crowe. Hun er blogger, forfatter, har podcast og har talt litt på forskjellige sammenkomster i Nord-Amerika.

iTro har fått mulighet til å spørre henne noen spørsmål, slik at vi kan bli litt bedre kjent med henne. 

Jaquelle er ei jente som virkelig elsker Jesus. «Jesus betyr alt! Han har totalt forandret livet mitt og troen påvirker alt jeg gjør, alle valg jeg tar. Jeg ønsker å elske Jesus med hele mitt hjerte, all min sjel, mitt sinn og min styrke. Selvfølgelig klarer jeg ikke det fullstendig, men det er det jeg sikter mot!»

Hun fortsetter; «Jesus fyller livet mitt med glede, mening, håp og betydning, og derfor vil jeg leve livet mitt i lovprisning og lydighet til Ham.» 

Ikke alene

 

Dette ønsket om å følge Jesus og være lydig mot Ham har ført til handling i Jaquelles liv. Hun blogger og har skrevet ei bok om nettopp disse tingene. «Jeg ønsker at alle skal få oppleve det rike livet som Jesus har gitt meg.» Hun er opptatt av å leve et liv som viser andre hvem Jesus er, både i ord og handling.

«Mennesker vil fortelle deg at du er intolerant når du forteller om dine kristne overbevisninger, men jeg mener at det kan det ikke være dersom motivasjonen din er at andre skal få oppleve og ta del i den gleden du selv opplever.» Den frimodige jenta forteller at hun ikke klarer å la være å fortelle om det Jesus har gjort for henne.

I tillegg til å vise verden hvem Jesus er, brenner Jaquelle for å oppmuntre andre unge kristne. 

«Jeg ønsker at unge kristne skal vite at de ikke er alene. Det finnes uendelig mange andre Jesus-etterfølgere som er unge og ønsker å følge Jesus på en lidenskapelig måte, men mange lever ut troen i det stille og private. Jeg ønsker at så mange unge kristne som mulig skal få vite at de er en del av en global bevegelse som endrer verden!» 

Helhjertet disippelliv

Et gjennomgangstema i det Jaquelle skriver og snakker om er tanken om å leve helhjertede liv for Jesus. Også mens vi er unge. Her har hun to grunnleggende tips til oss:

1. Les Bibelen
«Dette er Guds ord – det som burde forme og styre over livene våre. Gud har snakket til oss! Vi burde grunne over hvert ord. Boken lærer oss hvem Gud er og hvordan vi burde leve. Ingenting ting vil gjøre deg til en bedre Jesus-etterfølger enn gjennom å lese i Bibelen.»

2. Invester i den lokale kirken
«Kristne var aldri ment til å leve alene; vi er kalt til å være en del av et fellesskap. Vi trenger å holdes ansvarlige. Vi trenger at Bibelen blir forklart. Vi trenger å be sammen med andre kristne. Vi trenger medvandring. Vi trenger håpet som den lokale kirken gir oss.

Gleder seg til UL

– Jeg er så utrolig gira!

«Vi har lyst til å se fjorder!! Det er bokstavlig talt en drøm som går i oppfyllelse. Vi teller ned dagene!» Jaquelle giftet seg i mars, og tar med seg mannen sin til Norge og UL. De har aldri vært i Norge, eller Europa tidligere, og gleder seg stort til å komme.

«Jeg er så utrolig gira! Ser dere snart, UL!»

 

 

 

Tema

Tema på iTro i juni er «Ja, vi elsker».

Jaquelle taler på årets UL, der også boka hennes «Totalt Forandret» blir sluppet på norsk!