Hvordan burde jeg bruke lønnen min?

Hvordan burde jeg bruke lønnen min?

Da Håvard opplevde gleden ved å gi gaver i stedet for å få, skjønte han at givergleden overgår gleden av å få.

Tema

Månedens tema på iTro i januar er «lønn».

For mange er den første lønningen en milepæl som markerer overgangen til mer selvstendighet og ansvar. Det er et øyeblikk fylt med forventning og muligheter, men det bringer også med seg spørsmål om hvordan man best kan bruke pengene, og hvordan man burde bruke pengene.

Lønn for meg selv?

Jeg vet ikke hvordan du føler det, men når tankene mine går til lønn eller penger, merker jeg ofte at fokuset dreier seg veldig fort om meg. Hva er det jeg ønsker? Hva er mine behov? Men er dette riktig, er det sånn jeg burde tenke? La oss lese et vers i Apostlenes gjerninger.

Alltid har jeg holdt fram for dere at vi må arbeide på denne måten og ta oss av de svake. Husk de ordene Herren Jesus selv sa: ‘Det er saligere å gi enn å få.’ (Apg 20,35)

Gleden av å gi overgår gleden av å få.

Nylig feiret vi jul, og spørsmålet «Hva fikk du til jul?» har vært en gjenganger i mange samtaler. Jeg husker en spesiell jul for noen år siden da jeg gikk i andre klasse på videregående.

Det var første gang jeg ønsket at folk heller skulle spørre hva jeg hadde gitt, ikke hva jeg hadde fått.

På den tiden var jeg på utveksling i USA, og i tiden frem mot jul begynte jeg å tenke over hva jeg skulle gi i gave til folk. Jeg brukte lang tid på å utforske ulike butikker og nettsider for å finne de perfekte gavene.

Da julaften endelig kom, var spenningen til å ta og føle på. Det var første gang i livet mitt at gleden over å se familien åpne gavene mine overgikk spenningen ved å åpne de jeg selv hadde fått. Det var første gang jeg ønsket at folk heller skulle spørre hva jeg hadde gitt, ikke hva jeg hadde fått.

Når vi gir, kan vi speile Han som har gitt alt for oss

Det var da jeg forsto at det er sant, at gleden av å gi overgår gleden av å få. Jesus ønsker at når vi tenker på penger, så tenker vi også på andre.

Vi har mulighet til å vise kjærlighet til Gud og takknemlighet for hans generøsitet gjennom måten vi fordeler og bruker våre penger.

Det å utfordre tanken på at det er bedre å gi enn å få er noe vi alle burde gjøre mer. For hvis vi aldri gir, hvordan skal vi da få oppleve gleden det gir oss?

Det å fast gi penger til kirken, organisasjoner og andre, hjelper oss mot en større generøsitet og hjelper oss til å bli mindre opptatt av oss selv. Vi har mulighet til å vise kjærlighet til Gud og takknemlighet for hans generøsitet gjennom måten vi fordeler og bruker våre penger.

Gi litt av lønnen din til din neste

La vår gavmildhet og vår kjærlighet for andre få folk til å stille spørsmål om hvorfor vi gir så mye og la oss da bruke muligheten til å trekke frem Ham som ga alt for oss.

Så når du får din første lønning da vil jeg oppmuntre og utfordre deg til å sette av litt penger og tenke at disse pengene skal du gi, disse pengene skal være for noen andre.

 

Lightstock

Tema

Månedens tema på iTro i januar er «lønn».