Du er unik – akkurat som alle andre

Du er unik – akkurat som alle andre

Månedens tema for april er "Ordinær".

Tema

Tema på iTro i april er «Ordinær».

Hva betyr det egentlig at vi alle er unike – og er vi det hvis alle andre også er det? Er vi ikke alle vanlige, ordinære mennesker også da? Hva eller hvem er det egentlig som bestemmer om vi er ordinære og kjedelige eller spennende og eksotiske? Vi vil jo ikke være for vanlige, men vi vil ikke skille oss for mye ut heller. Vi vil bare passe inn.

Ekstraordinære opplevelser

Du har kanskje følt at du ikke passer helt inn eller at du savner den ekstraordinære opplevelsen med Gud? Da er du ikke alene.

I april ønsker vi i iTro å sette søkelys på at troen på Jesus ikke handler om hvor mange ekstraordinære åndelige opplevelser vi har, eller hvor vanlige eller uvanlige vi er og kjenner oss som mennesker.

Kristendommen er, i motsetning til mange andre religioner, kulturoverskridende, selv om det ikke alltid føles sånn. Det finnes ingen personligheter som Gud ikke tåler. Kristendommen er for alle kulturer og alle mennesker.

Påske

I tillegg kommer vi naturligvis til å ha fokus på påsken denne måneden.

Du har sannsynligvis hørt påskeevangeliet før, men ikke la det gi deg en likegyldig holdning når du i år igjen hører påskebudskapet. Ta deg heller litt tid og tenk over hvor heldig du er som får lov til å ha en personlig relasjon til hovedpersonen i påskefortellingen. Det er ganske unikt.

Påskeevangeliet trenger vi å høre igjen og igjen. For det betyr alt for våre liv.

100% menneske og 100% Gud

For påsken handler nettopp om en mann som på flere måter var ordinær. En mann som hadde de alminnelige menneskelige sidene. Han var 100% menneske og 100% Gud.

En tømrer som ble født i en stusselig stall og red inn i Jerusalem på et esel. Men det denne mannen gjorde i påsken derimot – det var UNIKT det. Og det var ikke bare unikt på den måten som vi er unike på – det var helt oppsiktsvekkende unikt!

Han levde et enestående og syndfritt liv ingen i menneskehistorien kommer til å være i nærheten av, før han kronet det med å dø, for så å overvinne døden. Et offer for alle våre synder slik at vi kan få evig liv ved tro.

Verdien har vi fått fra Gud og for ham er vi alle ekstraordinære.

Påsken er historien om Gud som nedverdiget seg selv og ble et ordinært menneske på lik linje med oss, men som ofret seg selv på en unik måte som en kjærlighetserklæring til oss mennesker.

For Gud er vi alle ekstraordinære

Vi mennesker har en tendens til å rangere hverandre. Heldigvis er det ikke våre menneskelige merkelapper som til syvende og sist definerer verdien vår.

Verdien har vi fått fra Gud, og for ham er vi alle ekstraordinære. Ingen kjedelige – alle spesielle. Så spesielle at vi var verdt å gå i døden for. Hvis du er i tvil om hvor stor verdi du har i Guds øyne, er det bare å prøve å sette deg inn i all pinen Jesus gikk igjennom for deg på korset.

Pinen han gikk igjennom for meg. Og for deg.

Husk på dette inn i den neste måneden og ha ei fin og velsignet påskehøytid.

Pixabay

Tema

Tema på iTro i april er «Ordinær».