Går verden under nå eller?

Går verden under nå eller?

Endetiden gir oss et alvor over livet, en visshet om at alt en dag skal være over.

Tema

Tema på iTro i november er «Apokalypse.»

Dagene blir mørkere og kaldere. Covid-19 blusser opp igjen, og verden har vært i unntakstilstand i det som føles som en liten evighet. Debattklimaet under valget i USA og politiske uroligheter flere steder i verden gjør meg lett litt deppa. 

Det er lett å miste håpet. Går verden under nå eller?

Apokalypse

Akkurat det skal vi se mer på i november. Apokalypse. Endetiden.

Bibelen sier en hel del om endetiden og hva som skjer etter vi dør. Men mye er også uklart. Noen ting vet vi rett og slett veldig lite om, og noen ting kan vi tolke på flere forskjellige måter. 

Det er uansett spennende å se nærmere på hva Bibelen forteller oss. 

En dag skal all ondskap, all sorg og smerte, bli borte. 

Visste du f.eks. at dommedag ofte beskrives som noe man gleder seg til? En dag skal all ondskap, all sorg og smerte, bli borte. 

Hva med meg? 

Endetiden som konsept kan være skremmende, men samtidig kan det føles litt fjernt. Apokalypse er ikke en greie vi tenker på i hverdagen.  

Men Bibelens fortelling om endetiden er relevant, også for oss. 

Endetiden gir oss et alvor over livet, en visshet om at alt en dag skal være over.  Likevel skal vi leve livene våre på en måte som er bærekraftig for generasjonene som måtte komme etter oss.   

Et tema som apokalypse kan også være sårt og personlig. Hva om jeg er på feil sted, er i en tøff periode i troen, akkurat den dagen Jesus kommer igjen? Er det over og ut for meg da? 

Noen av disse sidene ved apokalypse vil vi se nærmere på i november. I tillegg kan du glede deg til massevis av andre spennende saker. 

 

Tema

Tema på iTro i november er «Apokalypse.»