7 grunner til at kristent fellesskap er viktig

7 grunner til at kristent fellesskap er viktig

Jeg treffer to kamerater annenhver uke for å snakke om tro og liv, og det er noe av det viktigste jeg har i livet mitt.

Tema

Team på iTro i april er «Reise».

«Livet er en reise» kan vi av og til høre. Som regel har jeg tenkt at dette høres litt kleint ut.

At det passer bedre på en sånn meningsløs pyntepute eller motivasjonsplakat, enn at noen faktisk sier det høyt og mener det.

Men samtidig så er det noe sant i det. «Livet med Gud er en reise» skrev iTro-journalist Hæge Aasmundtveit tidligere denne måneden, og utdypet det slik:

«Livet vårt er en reise mot et mål med oppturer og nedturer, omveier, ventetid og overraskelser.» Og dette er en reise vi får dele både med andre mennesker og med Gud.

Et fellesskap som betyr utrolig mye for meg

For meg har det blitt tydeligere og tydeligere hvor viktig det kristne fellesskapet er på denne livsreisen, og hvor stor betydning kristne venner har både for troen min og livet mitt ellers.

Jeg har to «medvandrere», som også er to gode kamerater av meg, og vi bestemte oss for mange år siden for å møtes en kveld annenhver uke.

Når vi møtes, forteller vi hverandre åpent og ærlig om livet, om oppturer og nedturer. Vi oppmuntrer og utfordrer hverandre. Vi ber for hverandre og leser Guds ord sammen og snakker om det.

7 grunner til at kristent fellesskap er viktig

Dette fellesskapet betyr utrolig mye for meg, og jeg skal gi deg 7 grunner til det.:

1. “No man is an island»

Vi er ikke skapt til å klare oss alene, heller ikke som kristne. Kristenlivet er ikke et soloprosjekt, og Gud har gitt oss fellesskap.

2. «Du også?»

Det er utrolig befriende når man innser at det man sliter med og synes er vanskelig, både med synd og tvil, det er man ikke alene om. Andre har ofte hatt det på samme eller lignende måte.

3. Ansvarliggjøring

Det er bra å ha noen som kan holde deg ansvarlig, og også heie deg fram på ulike områder av livet. Hvis jeg vil begynne med noe, enten det gjelder faste bibelleserutiner, trening, eller andre ting jeg vil begynne med, så forplikter det litt mer hvis jeg har sagt det til noen.

4. Dele erfaringer

Vi har alle erfaringer vi kan dele, og som kan være til hjelp og inspirasjon for andre. Når det heter ”medvandring”, så er det fordi vi vandrer langs samme vei, og ofte møter vi på utfordringer som andre har vært borti før, og da kan vi hjelpe hverandre med å dele erfaringer.

5. Normalt å snakke om kristne ting

Ved at man venner seg til å snakke om kristenlivet sitt i medvandringa, blir det mer naturlig ellers i uka også, og i andre sammenhenger.

 6. Trening i å fortelle hva jeg tror på

For skal man gjøre det naturlig å fortelle om hva man tror på i møte med mennesker som ikke er kristne, må man i alle fall gjøre det naturlig å snakke om det sammen med sine kristne venner.

7. Jeg får oppleve nåden

Sannheten setter fri, sa Jesus, og det har jeg opplevd stemmer. Gode kristne fellesskap er nådefellesskap, der vi kan be om støtte, tilgivelse og hjelp i møte med synd, tvil og vanskelig situasjoner. Ærlige samtaler åpner opp for Guds nåde inn i livet vårt.

«Men dersom vi vandrer i lyset, slik han selv er i lyset, da har vi fellesskap med hverandre, og blodet fra Jesus, hans Sønn, renser oss for all synd». (1 Joh 1,7)

 

Cynthia Magana / Unsplash

Tema

Team på iTro i april er «Reise».