Livet med Gud er en reise

Livet med Gud er en reise

Heldigvis tillater Gud oss å være underveis.

Tema

Månedens tema på iTro er «Reise».

Noen av de beste filmene jeg vet om begynner med en reise.

Det er noe i meg som resonnerer så sykt når Bilbo i Hobbiten – en uventet reise tar sine første steg ut av det vante og komfortable hjemmet sitt og setter ut på eventyr.

(Nå er det mye som kan sies om Hobbiten-triologien, både at den begynner å bli gammel og er altfor lang, men likevel: Starten – digger den!)

Det er som om jeg gjenkjenner at livet – det virkelige livet – ligger der ute et sted. I en ukjent framtid, full av potensiale. Der jeg blir nødt til å slippe kontrollen og stole på at det gode vil seire.

Kanskje det egentlig gjenspeiler en lengsel etter livet sammen med Gud?

Oppdage livet i Jesus

For livet med Gud er mer enn å krysse av i boksen «Religion: kristen». Det er mer enn et intellektuelt resonnement eller en følelse her og nå. Livet med Gud er en reise.

Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet.» (Joh 14,6)

Vi inviteres inn i fellesskap med ham, ut på en ny vei, inn i sannheten, der vi oppdager det virkelige livet.

Jesus er kilden til alt. Men det vil ta oss et helt liv å forstå det fullt ut. Heldigvis tillater Gud oss å være underveis, å oppdage Livet steg etter steg. Det er det som gjør livet med ham så spennende – og så utfordrende.

Flere lag av «Reise»

Denne måneden er tema på iTro «Reise». I disse dager må vi selvfølgelig snakke om den fysiske reisen og hvordan dette påvirker miljøet. iTro gir deg derfor konkrete tips til gode alternativer til å reise på lang ferietur med fly.

Men tema «Reise» har også et annet lag, som ikke handler om verden der ute, men som handler om noe inni oss.

Det omfatter hele livet vårt, som en reise mot et mål med både oppturer og nedturer, omveier, ventetid og overraskelser. Det er en reise vi får dele, både med andre mennesker og med Gud. Så hvordan kan vi være en støtte for hverandre underveis?

En reise er å være i bevegelse. Hvordan reisen blir påvirkes av hva man beveger seg fra og hva man beveger seg mot.

Å være på flukt

I dag er det mange mennesker i verden som er på flukt. Det kan skyldes krig og forfølgelse i hjemlandet og et håp om en bedre framtid. Det kan også være ting i oss selv vi prøver å flykte fra. En smerte, en fortid, en skuffelse vi ikke tør å konfrontere.

Bibelen har mange eksempler på flukt, som israelsfolket som ved Guds hjelp bryter ut av fangenskapet i Egypt med løfte om et nytt land. Gud bruker denne reisen til å forme israelsfolket etter sin vilje.

Noen ganger er det nødvendig å flykte og å sette ut på en ny vei. Uansett hvor vi kommer fra, så har Gud evnen til å møte oss underveis. Hvis vi lar han, kan han lede oss inn på den veien som fører til liv og til fred. Han vil føre oss hjem.

 

Les mer om tema «Reise» på iTro i april.

Ashley Knedler

Tema

Månedens tema på iTro er «Reise».