8 tips til lesestoff i påsken

8 tips til lesestoff i påsken

iTros redaksjon gir deg sine beste tips til kristne bøker du kan lese i påsken.

Lest

Disse bøkene er lest og anbefalt av iTro-redaksjonen..

For deg som ønsker å fylle påsken med noe litt mer meningsfullt enn Netflix- og Youtube-maraton, er det ingen grunn til å fortvile.

iTros redaksjon gir deg nemlig sine beste tips til kristne bøker du kan lese i påsken.

Så legg vekk skjermen og sjekk ut disse bøkene:

 

1. Puls
Peter Scazzero

En litt annerledes andakstbok med både bibeltekst, refleksjon, refleksjonsspørsmål og bønn. Legger også opp til stilletid i forkant og etterkant. Deilig med en annerledes andaktsbok som gir mer Bibel og som samtidig passer for 5 min og 20 min!

Birgit

 

2. Søkte Allah, fant Jesus
Nabeel Qureshi

En lærerik og spennende bok om hvordan et vennskap mellom en muslim og en kristen utvikler seg, mulig tittelen avslører en del!

Birgit

 

3. Kunsten å forme livet
Stian Kilde Aarebrot

Kunsten å forme livet er en bok som handler om hvordan vårt liv formes av tiden vi lever i, og hvordan vi selv kan ta grep og forme livet vårt ved å endre vanene våre. Forfatteren skriver om hjerneforskning og teologi, men han klarer å gjøre det på en enkel og lettfattelig måte. Noe av det som er så bra med boken er at forfatteren bruker gode historier for å illustrere sine poeng. Anbefales sterkt!

Simeon Ottosen

 

4. It’s not what you think
Jefferson Bethke

Denne boken kom jeg over en påske for et par-tre år siden, og jeg slukte den i løpet av et par dager. Boken tar for seg ganske vanskelige temaer, men den ga meg opptil flere a-ha opplevelser. Den er ikke oversatt til norsk, men Jefferson Bethke skriver både engasjerende og pedagogisk. Anbefales til deg som vil dykke dypt inn i teologiske spørsmål i den mest teologisk ladde høytiden av dem alle.

Simeon Ottosen

 

5. Nådens gåte
Philip Yancey

I boka Nådens gåte forteller Philip Yancey forskjellige historier om nåde, tilgivelse og nådeløshet, og viser hvor viktig nåden er i den kristne troen. Han får fram at dette både kan være vanskelig, men samtidig hvor utrolig viktig dette er for oss. «Det eneste som er hardere enn tilgivelse, er alternativet» skriver han. Egil Svartdahl sa en gang: «Istedenfor å lese mange dårlige bøker, leser jeg heller noen gode bøker flere ganger. En slik bok er Nådens Gåte.»

Nils Kåre Bøe

 

6. Den store skilsmissen
C. S. Lewis

Den kjente Narnia-forfatteren har skrevet et tankevekkende tankeeksperiment om en bussreise fra helvete til himmelen, der passasjerene blir vist rundt og får valget om de har lyst til å bli igjen i himmelen eller om de vil bli med bussen tilbake. Men passasjerene har forskjellige ting de ikke ønsker å gi slipp på, som gjør at de av ulike grunner ønsker å ta i bruk returbilletten.

Nils Kåre Bøe

 

7. Du er elsket
Henri J.W. Nouwen

Nouwen var en katolsk prest og professor på Harvard og Yale, som valgte å gi slipp på alt og heller jobbe på et hjem for utviklingshemmede. Han skriver tekster som når rett inn i hjertet. Anbefales for de som er ute etter noen dype tanker til hverdagen.

Hæge A. Aasmundtveit

 

8. The Girl De-Construction Project
Rachel Gardner

Til jentene anbefaler jeg boken til Rachel Gardner (som talte på UL i sommer). Hun skriver åpent og ærlig om alt som angår oss jenter – fra et kristent perspektiv. Den er på engelsk, men språket er ganske lettvint.

Hæge A. Aasmundtveit

Unsplash

Lest

Disse bøkene er lest og anbefalt av iTro-redaksjonen..