5 ting vi kan lære av sauer

5 ting vi kan lære av sauer

Mennesker blir sammenlignet med sauer i Bibelen, så har vi noe å lære av dem?

Tema

Temaet på iTro i november er «Sau».

Gjennom hele Bibelen blir vi mennesker sammenlignet med sauer. Uttrykket «dum som en sau» virker jo ikke veldig oppløftende når man finner ut at vi sammenlignes med dem. Her kommer 5 ting vi kan lære av sauene.

1. Sauer er hjelpeløse

Sauer er ikke akkurat kjent for å være de smarteste dyrene og kan virke forsvarsløse. De er avhengige av gjeteren deres for å ikke komme i trøbbel. Jeg har selv erfart hvordan Jesus har vært både min redningsmann og min trøst. Han er en trygghet som alltid er der, uansett omstendighetene.

Ja, han har faktisk allerede gitt seg selv for oss

2. Sauer roter seg stadig bort

Sauer har sin styrke i flokken, med gjeteren som passer på. Når en sau vandrer sin egen vei, blir den et lett bytte. I Jesaja 53,6 står det at «Vi gikk oss alle vill som sauer, hver tok sin egen vei». Ofte tror vi at vi vet best selv, men mine egne erfaringer er mildt sagt ikke de beste når jeg velger min egen vei.

3. Sauer stoler på sin gjeter

Johannes 10 gir et godt bilde på hvordan vi som sauer skal følge vår gjeter, Jesus. Sauer kjenner igjen stemmen til sin gjeter og følger den. På samme måte vil en sau kjenne igjen stemmen til en fremmed og løpe bort fra han.

Jeg vet ikke om du har prøvd å fange en sau på fjelltur før, men det har jeg, og jeg kan bekrefte at de løper bort fra fremmede.

I en tid hvor vi blir presentert for ideen om at alt er like sant, tror jeg det er viktig at vi kjenner Jesus og klarer å skille hans vilje fra alle andres. Han alene er veien, sannheten og livet.

Alt vi trenger å gjøre er å ta imot den gaven vi har fått

4. Vi har en gjeter som ga livet sitt for oss

Jesus forteller videre i Johannes 10 at han gir livet sitt for sauene og ofrer seg for dem. Vi stoler ikke på en som lar oss være i vanskelighetene selv, men en som er der med oss og vil gi seg selv for oss. Ja, han har faktisk allerede gitt seg selv for oss da han døde på korset. Alt vi trenger å gjøre er å ta imot den gaven vi har fått.

5. Sauer blir lett distrahert

Det ble holdt et sauekappløp på en skole i New Zealand. Eleven sto på den ene siden med sauen, og forelderen sto på den andre siden med en flaske melk.

Reglene var enkle: Førstemann til melka vinner.

Sauene startet veldig målrettet, men ble distrahert av alle mulige ting. En av dem snudde seg til og med og gikk bakover. Jeg tror vi ofte kan være som sauene.

«Jeg var akkurat på leir og hadde en sykt bra opplevelse, nå gleder jeg meg til å følge Gud og… Se der, skole. Sport. Netflix. Snapchat.»

Det er fort gjort å bli litt borte i alt som skjer rundt oss. Vi ser på alle andre, og er som sauene i videoen mest opptatt av hva de andre gjør. Det er ikke noe feil i å finne glede i sport eller venner, men de kan ikke gi deg den dype gleden Gud har for deg.

Heldigvis har vi en sannhet å holde oss til, en person å fokusere på. I Johannes 10,11 sier Jesus at Han er den gode gjeteren. Han er redningsmannen vi får lov til å holde oss nær.

Lightstock

Tema

Temaet på iTro i november er «Sau».