Fra OL og New Age til Jesus

Fra OL og New Age til Jesus

Gjennom nyåndelige praksiser ble Signe Marie Fidje Store møtt av Jesus. – Gud åpenbarte for meg at jeg var på vei til fortapelse, og jeg fikk en desperat nød for dem som ikke visste om Jesus.

Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Vitnesbyrdet ble først publisert i Utsyn, og er gjengitt med tillatelse.

– Finnmark er et veldig åndelig område, forteller Signe Marie Fidje Store.

I Tana vokste hun opp med sjamanisme, nisser, ånder og spøkelser som noe normalt.

– Om ikke legen kan fikse det, går man til sjamanen. Folk tror ikke på Gud, men tar med barna sine til åndelig behandling, og mange opplever helbredelse.

For den nysgjerrige jenta var denne oppveksten midt i blinken.

– Men jeg ville vite hvorfor åndelige ting forekom. Jeg godtok ikke at «det bare var sånn», forteller hun.

Åndelig satsing

I hjemmet – og den omkringliggende kulturen – var ikke kristendom et utbredt samtaletema. Store leste stjernetegn og astrologi, og opplevde at det møtte noe av nysgjerrigheten hennes. Samtidig begynte hun tidlig å satse på bryting, noe som ledet henne til OL i Rio i 2016 – som første norske kvinne.

Fra 2016-2019 bodde hun i Canada for å intensivere brytesatsingen. Da ble den åndelige nysgjerrigheten tilsidesatt som følge av treningsmengden.

– Da kjente jeg på en tomhetsfølelse. Når jeg nådde store mål, lurte jeg på om det var alt. Slike spørsmål ledet meg til å reflektere mer.

I en skadeperiode i 2019 fikk hun mer tid til å utforske den åndelige lengselen. Hun møtte mennesker som drev med sjamanisme og ulike former for New Age.

Det førte til at hun ble med på et ayahuasca-rituale. Der drikker man en te og går inn i en søvntranse som skal gi tilgang til åndeverdenen. Ritualet ledes som regel av en sjaman.

Nyåndelighet: Fra Shamabala New Age festival i Canada i 2019

Demonbesatt

Stores første ayahuasca-opplevelse ledet henne både til å se demoner, men også til å bli besatt av en.

– Den tok over kroppen min, erindrer hun.

Hun trodde i utgangspunktet ikke på demoner, så nå satt hun igjen med flere spørsmål enn svar. Hun begynte å lete etter folk med lignende opplevelser og kom over stadig flere som hadde opplevd å bli reddet av Jesus.

– Jeg forsto ikke noe av det. De kunne like gjerne sagt «en banan reddet meg».

Likevel valgte hun, før det andre ritualet, å be til Gud for første gang.

– Jeg trengte at Gud viste seg for meg.

I søvntransen fikk hun ulike syn, men da hun våknet var alt forandret.

– Plutselig så jeg ting for det det var. Det var som om et slør var tatt bort fra øynene mine. Gud åpenbarte for meg at jeg var på vei til fortapelse, og jeg fikk en desperat nød for dem som ikke visste om Jesus.

Straks begynte hun å fjerne det hun opplevde som demonisk fra rommet de befant seg i. Store kjente at atmosfæren var endret, og tok med seg en av de andre deltakerne inn på et annet rom i frykt for å bli angrepet av demoner.

– Jeg fryktet at de skulle drepe meg nå som jeg hadde «byttet lag». Det føltes som om de fikk det travelt.

Jeg forsto ikke hvor ordene kom fra, men jeg kjente på fred og kjærlighet.

Det virkelige livet

Mens de gjemte seg, kom bønnesvaret.

– Gud kom inn på rommet i form av en intens kjærlighetsfølelse. Jeg begynte å hylgrine, noe jeg sjelden gjør. Jeg har vært forelsket før, men dette var på et helt annet plan.

Hun begynte snart å fortelle venninnen hvor høyt Gud elsket dem.

– Jeg forsto ikke hvor ordene kom fra, men jeg kjente på fred og kjærlighet.

Den påfølgende dagen kjøpte Store seg en bibel, og begynte å lese.

– Da jeg leste om å bli født på ny, forsto jeg at det var det som hadde skjedd med meg.

Siden har hun ikke sett seg tilbake. Hun har jobbet tre år som ungdomsleder i en menighet i Haugesund, men bor nå i Hammerfest.

– Jeg har gjort mange kule ting, men ingenting er så gøy som å leve med Jesus. Man kan jage etter mange ting og tro at det er viktig, men det er livet med Jesus som er det virkelige livet for meg, avslutter Store.

 

Utsyn

Vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Vitnesbyrdet ble først publisert i Utsyn, og er gjengitt med tillatelse.