Andreas – disippelen som ledet andre til Jesus

Andreas – disippelen som ledet andre til Jesus

Disippelen Andreas brukte tid med Jesus og tok med seg andre til Ham.

Jesu tolv disipler

Dette er den andre av tolv saker i en serie om Jesu 12 disipler (eller apostler). Dette er de som fulgte Jesus tettest mens han levde her på jorda. Dagens disippel er Andreas.

Du har kanskje hørt en del om apostelen Peter, men har du hørt noe om hans bror, apostelen Andreas?

Lite, sier du?

Det er ikke så rart. Andreas er faktisk bare nevnt ved navn 12 ganger i Bibelen!

Så, hvem var Andreas?

Andreas var en av Jesu apostler, altså en av de tolv disiplene som ble Jesu sendebud for å forkynne de gode nyhetene til nær og fjern. Derfor var Andreas en viktig del av den tidlige kirke.

Ifølge Johannes’ evangelium var Andreas en disippel av døperen Johannes før han møtte Jesus.

Det vil si at han brukte mye tid med døperen, som forkynte om Messias som skulle komme, og banet vei for Jesus.

Derfor er det tenkelig at Andreas også ventet på Jesus, og så frem til dagen Jesus skulle starte sin gjerning.

Ville bruke tid med Jesus

Andreas var en av de første disiplene Jesus kalte, og vi kan lese om dette i Joh 1,35-42.

Her kan vi legge merke til Andreas sin respons på møtet med Jesus!

Når Andreas møter Jesus, anerkjenner han fort at Jesus er Guds Sønn. Andreas følger så etter Ham, og blir med Jesus hjem. Han ønsker å bruke tid med og lære av Jesus.

Hvorfor? Fordi Jesus er Guds egen Sønn – Han som Andreas har ventet på skal komme.

Tok med broren sin til Jesus

Andreas bruker tid med Jesus, og videre kan vi lese at etter Andreas har møtt Jesus, løper han og forteller om dette til Peter:

«Andreas, Simon Peters bror, var en av de to som hørte det som Johannes sa, og som fulgte etter Jesus. Han finner først sin egen bror Simon og sier til ham: Vi har funnet Messias, det betyr Kristus. Og han førte ham til Jesus» (Joh 1,40-42a)

Andreas har møtt Jesus, og det første han gjør er å dele den gode nyheten med sin bror.

Her har vi noe å lære av apostelen Andreas. Det å møte Jesus, er nemlig utrolig stort! Vi kan la oss begeistre like mye som Andreas, slik at vi ikke kan holde det inne!

Ikke nok med at Andreas forteller Peter om Jesus, men han tar han faktisk med til Jesus også. Og dette er viktig: Å føre mennesker frem for Jesus.

Vi kan også se Andreas tar med seg folk til Jesus andre steder i Bibelen, blant annet en liten gutt med fem brød og to fisker. Kanskje kjenner du historien? Jesus brukte guttens niste, og det ble nok til å mette tusener. (Johannes 6,8-13)

La oss inspirere av Andreas

Oppsummert kan vi si at Andreas lot seg begeistre stort av Jesus. Han visste hvem Jesus var, og derfor førte han frem mennesker til Jesus. Fordi Jesus kan bruke hvem som helst og hva som helst til å nå nye mennesker og utrette store mirakler.

Så, la deg inspirere av Andreas! Ta med dine medmennesker til Jesus. Inviter dem med i kirken. Inviter dem til en bønnestund. Ja, inviter dem til et møte med Jesus!

 

Francescosgura │ Lightstock

Jesu tolv disipler

Dette er den andre av tolv saker i en serie om Jesu 12 disipler (eller apostler). Dette er de som fulgte Jesus tettest mens han levde her på jorda. Dagens disippel er Andreas.