Kristne i Kina lærte meg å være takknemlig for trosfriheten og tilgangen til Bibelen

Kristne i Kina lærte meg å være takknemlig for trosfriheten og tilgangen til Bibelen

– Kanskje er det slik at vi ikke merker hvor viktig noe er før det blir tatt fra oss, skriver Marie etter å ha besøkt kristne i Kina.

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.

Nye opplevelser kan ofte sette ting i perspektiv.

Et møte med hemmelige kristne i Kina gjorde det for meg.

Streng overvåkning og kontroll

I de siste årene har situasjonen for kristne i Kina blitt verre. Noen steder mer enn andre. Myndighetene ønsker å ha kontroll, og øker derfor overvåkningen over religiøse aktiviteter.

Barn under 18 år har ikke lov til å delta på gudstjeneste. Kirker kan bli stengt dersom de nekter å installere overvåkningskamera. Flere kristne må holde troen sin skjult for å ikke miste jobb eller hjem.

«Miryam» tar teologiske studier på mobilen.

Jeg husker fortsatt da vi måtte snike oss inn til ei vi skulle besøke. Hun studerte teologi og hadde en hemmelig huskirke hjemme hos seg, og hun fryktet hver dag at naboene skulle finne det ut.

Likevel smilte hun ustoppelig, og fortalte ivrig om planene hennes om å bli misjonær så snart studiet var ferdig.

Les også: 5 trender som påvirker forfølgelsen av kristne

(Teksten fortsetter under videoen)

 

De kristne kjenner ikke kristendommen

På turen fikk jeg høre at mange kristne er forvirret rundt hva de skal tro. Mange pastorer mangler god teologisk utdannelse og bibelkunnskap, og dette fører til at misforståelser og vranglære kan spre seg blant de kristne.

På filmen kan du høre «Miryam» fortelle at mange går i kirken fordi de tror Gud kan gi dem finere bil og nytt hus. Mange vet ikke hva evangeliet om Jesus egentlig handler om.

Det toppet seg for meg da jeg møtte to 16-årige jenter på en café i Beijing. Over en kopp kaffe spurte jeg om de kjente til den kristne troen. Det gjorde de ganske godt, svarte de. Men Jesus, han hadde de aldri hørt om.

Glemmer jeg hva jeg har?

Kristne Marie har det så alt for godt i Norge. Jeg har fått gå på kristen vgs, bibelskole, og vært på møter og store kristne festivaler i mange år.

Mine kinesiske venner har, uten at de vet det selv, lært meg å ikke ta noe av dette for gitt. Spesielt ikke trosfriheten og tilgangen til Bibelen.

Kanskje er det slik at vi ikke merker hvor viktig noe er før det blir tatt fra oss. Jeg håper virkelig ikke mitt forhold til Bibelen og evangeliet er slik. Min bønn er at Gud skal vise meg hvilke skatter jeg har i Ham, og at jeg frimodig skal dele dette videre til andre. Slik som mine kinesiske venner.

 

Norea Mediemisjon

Misjon

«Misjon» er spalten der du blant annet kan lese om hva misjon er, og om de kristnes ansvar for å gi evangeliet om Jesus videre til andre.