Jeg blir skuffet over meg selv og får dårlig samvittighet når jeg sløser med tiden

Jeg blir skuffet over meg selv og får dårlig samvittighet når jeg sløser med tiden

Vær raus med deg selv på de dagene som ikke funker.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Jeg tenker på de dagene du burde gjøre skolearbeid, men ikke kommer i gang før klokka er 17 og du egentlig er for trøtt.

Dagene du har fri og planlagt å trene, men blir liggende i senga 3 timer for lenge. Dagene der du suller rundt hjemme uten å få gjort noe som helst, selv om to-do-lista er lang.

Generasjon prestasjon

Generasjon prestasjon– Det er vi som fra vi var unge satte skyhøye krav til oss selv for å prestere så godt som mulig på alle områder –skole, trening, menighet og sosiale medier. Det gjelder kanskje spesielt for oss jenter, og med på lasset får vi psykiske helseplager, stress og utmattelse.

Vi har endt opp med å la identiteten vår handle om det vi gjør i stedet for det vi er.

Kulturen vår heier på produktive mennesker, på de som får ting gjort. Når vi får gjort mye, får vi anerkjennelse og mestringsfølelse. Det er gode ting, men for generasjon prestasjon har det blitt et jag som går ut over selvfølelsen.

Vi har endt opp med å la identiteten vår handle om det vi gjør i stedet for det vi er. Og det kan stikke så dypt at vi føler oss mindre verdsatt og viktige når vi ikke presterer.

Dagene vi ikke presterer

Men hvis vi ikke er like verdifulle når vi ikke presterer og er travelt opptatt med å nå målene våre, hva skjer med oss de dagene der vi ikke får gjort noe nyttig eller fornuftig da?

Jeg vet hva som skjer med meg. Jeg blir skuffet over meg selv og får dårlig samvittighet fordi jeg sløser med tiden. Og så blir jeg bare mer sliten enn jeg allerede var.

Og hva hvis vi går på den berømmelige veggen og blir liggende nede i måneder eller år og kanskje ikke får gjort noe som helst, er vi mindre verdt da?

Nei.

Verdifull uavhengig av prestasjoner

Det er mange stemmer rundt deg som forteller om alt i livet og i deg, som skal forbedres. Alle områder du skal prestere på. Men sannheten om hvor verdifull du er, trenger å høres tydeligere enn alle de stemmene.

Har du tenkt på at du var elsket av Gud før du hadde rukket å gjøre noe som helst fornuftig?

Da kan du vel tillate deg noen unyttige dager innimellom? I takknemlighet.

Det unyttige kan være godt. Vasing, sulling og kjedsomhet er viktig! Kanskje er det en form for hvile – en måte å minne oss selv på at det ikke er vi som holder verden oppe.

Vær raus med deg selv

Tillat deg selv å sløse litt med tiden av og til. Vær raus med deg selv på de dagene som ikke funker. Kast den dårlige samvittigheten på dør. Kanskje du til og med lærer deg å leve på en måte som gjør at du unngår en vegg eller to de neste årene?

Du er mer enn prestasjonene dine. Du var viktig før du fikk gjort noe som helst. Gjenta det, igjen og igjen.

Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.