Fra Grimstad til Peru – og åpen for nye erfaringer

Fra Grimstad til Peru – og åpen for nye erfaringer

Johannes (25) dro som "ettåring" til Peru, blant annet drevet av misjonskallet om å gjøre alle folkeslag til Jesu disipler.

ungGlobal

ungGlobal er Misjonssambandet ung sin misjonssatsning blant barn og unge i Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Mitt navn er Johannes Berge, er 25 år gammel, og kommer fra Grimstad, fra glade Sørlandet.

Jeg har gått studiespesialisering på Drottningborg, valgt å omskolere meg og tatt fagbrev som bilmekaniker, jobbet et halvt år som hjelpesnekker, og vært den strenge internatvakta (i nesten 5 år) på samme skole hvor jeg en gang selv var elev.

Hva kan være viktigere i dette livet enn å kjenne han som har skapt alt og bestemmer selve meningen med alt som er skapt?

I fjor vår søkte jeg om å bli misjonær som ettåring for Misjonssambandet, helt ned til Peru. Det er mange grunner hvorfor jeg valgt dette:

Jeg har bodd 25 år i Grimstad, og var åpen for å forandre omgivelser, sosial omkrets, arbeid, og vokse på helt nye erfaringer.

Jeg kunne litt spansk fra før av, som ga et lite grunnlag for å velge fine og tempererte million-byen Arequipa i Peru som misjonsfelt.

Mest av alt er likevel misjonskallet noe som handler om å kunne rette arbeid mot Jesu befaling i Matt 28, om å gå ut å gjøre alle folkeslag til disipler. Hva kan være viktigere i dette livet enn å kjenne han som har skapt alt og bestemmer selve meningen med alt som er skapt?

Respekt til kristne i Norge

Ironisk nok har jeg flyttet til et land hvor det (ifølge Joshua Project) er flere prosent evangeliske kristne enn i Norge.

Min dype respekt ligger derfor blant kristne i Norge og den viktig jobben som gjøres der, og min bønn er at Norge kan høre og returnere til evangeliet det en gang kjente så mye bedre.

Ønsket er å kunne vokse i ånd og erfaring her nede i Peru, ved å bli kjent med misjonsmarken, samt jobbe med arbeid som mer direkte er rettet mot Kristi kirke.

Deretter søker jeg kanskje om å kunne jobbe lenger her i Peru for Misjonssambandet, ta opp studieveien med teologi-studiet, eller flytte hjem og fortsette som håndverker, og tjene Guds rike der slik jeg egner meg til det.

Blir kjent med misjonsarbeidet

Hverdagen her nede som ettåring går på å være støtte til en misjonsfamilie og barna deres. Dem underviser og veileder jeg gjennom deler av skoledagene, og finner på ting med dem på fritiden.

Ellers går det i å bli kjent med misjonsarbeidet her og tjene i kirkearbeid med musikk og fellesskap.

Fritiden er fylt med mye besøk blant kirkemedlemmene, bibeltimer og annen undervisning blant kristne i byen, lære spansk, og lese og studere for blant annet et lite studie jeg tar gjennom Fjellhaug-høgskolen.

Livet blir fort fylt med masse spørsmåltegn rundt merkelige kulturpreg, MANGE språklige misforståelser, utfordringer rundt vekst på åndelig plan, og flotte relasjoner blant et folk som er ganske imøtekommende.

Privat

ungGlobal

ungGlobal er Misjonssambandet ung sin misjonssatsning blant barn og unge i Afrika, Asia og Sør-Amerika.