Brev fra Narena

Brev fra Narena

Klokken 5 om morgenen starter dagen og misjonsarbeidet for familien Z, som bor i Mali.

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband.

Tidlig om morgenen, allerede kl 5, begynner landsbyen Narena å våkne til liv. Man kan se små bål bli tent, folk som gjør seg klar til dagens arbeid og så hører man bønnerop fra moskeen. NLM startet evangeliserende og menighetsbyggende arbeid i Mali 2005. I Mali satser NLM på en unådd, muslimsk folkegruppe som kalles malinkeene. Det er et stolt folk med en sterk muslimsk tradisjon, men deres tro er også preget av tradisjonell afrikansk folkereligiøsitet.

Leir, Bibel og fargelegging

Vi er en familie på fem som bor i landsbyen Narena som ligger 10 mil fra Bamako, som er hovedstaden i Mali.

«Der får de leke, høre en historie fra Bibelen og fargelegge bilder fra bibelhistoriene.»

Jeg driver blant annet med barnearbeid. Barnearbeidet startet med en barneleir i fjor sommer da det kom over 250 barn. Det har blitt flere leirer etter det, og nå samles rundt 80 barn på tunet vårt hver lørdag formiddag. Der får de leke, høre en historie fra Bibelen og fargelegge bilder fra bibelhistoriene.

Jeg besøker jevnlig noen damer som bor rundt huset vårt. Damene jobber hardt på åkeren eller på gullgraverfeltet, og har i tillegg mange oppgaver hjemme. Det er fint å treffe dem der de er, sette seg ned sammen med dem og se dem forberede et måltid.

Samtale og oppfølging

Min mann er mye ute i landsbyen og snakker med folk. Han har etter hvert skapt gode kontakter og fått seg nære venner. En dag i uken drar Svenni på motorsykkelen til gullfeltet for å snakke med folk som jobber der og selge bibler og kristne bøker. En viktig del av jobben er å følge opp de som ønsker å bli kristne i Narena og de som er kristne i området rundt landsbyen.

Barna våre Naomi (5), Aron (3) og David (4 måneder) trives godt i Narena. De to eldste har begynt å lære litt malinke, som er språket de snakker her.

De har fått seg noen gode venner og leker med dem det meste av dagen. Det er mye spennende som kan skje en slik plass. En dag fant Naomi en liten skilpadde som hadde komt seg inn i hagen. Da var barna raskt i gang med å lage et hus til den.

Meningsfull hverdag i varmen

Onsdag er markedsdag, og da går ofte hele familien til markedet. Der er det alltid mye folk, og det gir oss gode muligheter for å få kontakt med nye og treffe igjen gamle kjente, når vi blant annet kjøper frukt og grønnsaker, kjøkkenutstyr eller stoff til klær. Naomi og Aron vil som regel også ha litt godteri.

«Vi setter pris på om dere vil være med å huske på oss i bønn.»

Nå er vi inne i den varmeste perioden i Mali, det blir ofte over 40 grader midt på dagen. Varmen kan være krevende, men vi har det bra. Av og til tar vi turen til Bamako og kjøler oss ned i et basseng til stor glede for både liten og stor.

Arbeidet i Narena er meningsfullt, men også utfordrende. Vi setter pris på om dere vil være med å huske på oss i bønn.

Privat

Misjon

«Misjon» er spalten der du kan lese om misjonsprosjekter, misjonærer og misjonsland som har tilknytning til Norsk Luthersk Misjonssamband.