10 tips til påskeferien

10 tips til påskeferien

Er du tom for idéer til påskeferien? Fortvil ikke!

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Påskeferien har endelig kommet. Mange er nok klare for litt fri fra skole og jobb, og endelig få litt tid til å gjøre noe annet. Likevel er det fort gjort å bli sittende inne og stirre i veggen. Her har du noen tips til ting å gjøre i ferien!

1. Les en bok i Bibelen

Av og til kan det være fint å få med seg helheten i hver bok i Bibelen. Nå som du har noen dager til rådighet, hvorfor ikke finne fram en bibel og les gjennom for eksempel Markus, som er det korteste evangeliet.

Om du vil ha noe kortere, kan Efeserne og Filipperne være et godt alternativ. Det handler ikke om hvor mye man leser, men at man leser.

2. Dra på tur med venner

Det er en tidløs vinner.

Kom deg ut på tur med noen du trives i lag med, ta med en termos med varm kakao, noe godt å kose seg med og selvfølgelig godt humør. Det er en tidløs vinner.

3. Sove utendørs

Det er lite som er deiligere enn å våkne opp til lukten av barskog, eller kanskje en svak saltvannsbris.

Det er en sjanse for at du kanskje ikke sover så godt som du gjør inne, men da kan du i det minste bruke det som et samtaletema i dagene som følger.

4. Sett deg inn i et tema ingen forventer at du kan noe om

Så lenge man har internett, har man tilgang til alt mulig rart av informasjon. Hvis du kommer tilbake på skolen etter ferien og brifer med din nye kunnskap om for eksempel kongehuset i Belgia, kommer nok folk til å bli noe overrasket.

Det er mange temaer å ta av. Hvordan blir egentlig sandpapir laget? Og hvilket treslag egner seg best som ved?

5. Rydd klesskapet og gi bort det du ikke trenger

Mange av oss har altfor mange ting vi ikke trenger, blant annet når det kommer til klær. Istedenfor å la klærne støve igjen i skapet, kan du gi det bort. Noen organisasjoner gir klærne videre, mens andre selger dem og bruker pengene på bistandsprosjekter.

NLM Gjenbruk har mange innsamlingsbokser rundt om i landet. Du kan finne din nærmeste her.

6. Lag arme riddere

 

Arme riddere er ikke bare et vanlig måltid, det er mye mer. Det er rett og slett kultur. I tillegg til at du kvitter deg med gammelt brød, kan du få en over gjennomsnittet god matopplevelse.

Oppskriften finner du her.

7. Spill brettspill

Brettspill kan være en moro opplevelse for hele familien eller vennegjengen – men da er det viktig at dårlig tapere (og vinnere) klarer å holde seg i noenlunde godt humør. Lykke til med det.

8. Vær stille (med en varm kopp te)

Det er tidvis mye støy i hverdagen. Mobilen er aldri mange meter unna oss. Av og til har vi godt av den stillheten vi har blitt så redd for. Sett deg i en god stol, med en varm kopp te (eller kaffe, for de som drikker sånt), og med mobilen i en annen etasje.

Nyt stillheten og la roen prege deg mens du slapper av.

9. Legg vekk mobilen

– Hva?! To mobilfrie tips etter hverandre? Uhørt!

Det er riktig som du sier. Heldigvis må man ikke sitte stille med en varm kopp te (eller kaffe, for de som drikker sånt), for å legge vekk mobilen litt. Den kan godt legges vekk uansett.

Selv om det kanskje ikke frister noe særlig, anbefaler jeg å teste det ut.

10. Les iTro-saker du har gått glipp av

Finn fram igjen mobilen du la vekk, og gå inn på iTro.no og les noe du har gått glipp av.

Kanskje er det noe spesielt du lurer på? Da kan det være at du finner svaret i iTros arkiv.

God påske!

Lightstock

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.