Ny julemusikk, kristne festivalvideoer, ny UL-låt og prester på NRK

Ny julemusikk, kristne festivalvideoer, ny UL-låt og prester på NRK

Det skjer mye for tida, og iTro gir deg noen høydepunkter.

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.

Det er mye som har skjedd i det siste, og iTro prøver å velge ut noen ting som er verdt å merke seg. Her kommer noen utvalgte kulturhøydepunkter fra den siste tiden.

iTro-sak ble lest opp i topp-podcast

Vi elsker oppmerksomhet, og nylig ble iTro-saken «14 kristne sjekkereplikker som bare ikke kan slå feil» tema i podcasten «Misjonen» med komikerduoen Atle Antonsen og Johan Golden. Det er veldig gøy å høre to av Norges morsomste menn både lese opp og gi en (seriøs) tolkning av den ironiske Valentines-saken vi laget. iTro er beæret! (Innslaget begynner ca 21:15 ut i podcasten)

Ny UL-låt på Spotify!

For noen uker siden slapp UL en ny låt som heter «Hjelp meg å gå». Den har tidligere blitt spilt på UL og er skrevet av Thea Aarseth Lidal. Dette er en låt mange allerede har blitt glad i, og sangen har fått en god mottakelse.

Videoer fra kristne festivaler

Selv om 2020 neppe går inn i historien som tidenes festivalår, har flere kristne konferanser blitt gjennomført på ulike måter. Og når ting må skje digitalt, fører det også med seg gode videoressurser som kan brukes i ettertid.

Digital Veritas 2020

Digital Veritas 2020 er en trosforsvarskonferanse, og tre ulike seminarer ligger tilgjengelig for de som er interessert:

  •  “Searching for True Identity in a World Obsessed with Image” med Tracy Trinita
  • “The Atheist Who Didn’t Exist: The Terrible Consequences of Bad Arguments” med Andy Bannister
  • “Hva er den seksuelle revolusjonens skjulte kostnader?” med Bergitte Viste
Frontline20

I tillegg ligger det mange videoer av taler og seminarer fra NLM ungs misjonskonferanse Frontline på iTros youtube-kanal, med taler av som Karl Johan Kjøde, Astrid Rydland Aasen og Hans Kristian Skaar, i tillegg til seminarer:

  • «RIK Bibelbruk» medHans Johan Sagrusten,
  • «Ingen ventestasjon» med Karen Colban Hoel
  • «Misjon i Bibelen på 66 minutter» med Sverre Bøe

Greta Thunberg på kino

Få mennesker har påvirket ungdomsgenerasjonen sterkere enn Greta Thunberg.

17-åringen fra vårt naboland i øst har allerede rukket både å bli frontfigur for en global bevegelse, utskjelt av Donald Trump, nominert til Nobels fredspris flere ganger, blitt kåret til «Person of the Year» av Time Magazine og seilet over Atlanterhavet.

Kanskje blir Oscar-nominasjon det neste, for nå har livet hennes blitt film! I Greta kan vi bli kjent med litt mer av bakgrunnen hennes og hvordan hun har fått den posisjonen hun har i samfunnsdebatten.

Trossamfunn på NRK Brennpunkt

NRK har rettet det kritiske søkelyset mot mørke sider hos lukkede norske trossamfunn i serien «Guds utvalde». Foreløpig har de vært innom Smiths venner og Jehovas vitner, og ingen av dem har sluppet billig unna.

Serien har fått ros for å ha avslørt skjulte sider hos trossamfunnene, men har også fått en del kritikk, blant annet for å ha en litt for tydelig agenda og for å ha fremstilt enkelte ting på en for ensidig måte.

Prester svarer på spørsmål på NRK

NRK er på hugget om dagen når det gjelder trossamfunn, og har laget en episode av «Ikke spør om det» der norske prester svarer på spørsmål om å være prest og å være kristen.

Det er fint at dette temaet løftes opp, selv om vi nok er mange som kunne tenkt oss litt mer bibelbaserte svar på en del av spørsmålene. Katolsk.no var heller ikke helt fornøyd, og var raskt ute med å lage sin egen versjon av programmet.

Kanskje kunne enda flere laget noe slikt? Det frister å kaste ballen til Lagets dyktige «Grill en kristen«-miljø…

Ny versjon av Bibelmix

Kanskje har du hørt om Lagets Bibelmix? Dette er en enkel liten brosjyre i A4-format med bibelhenvisninger som kan hjelpe i bibellesningen.

Den inneholder både oversikter over Bibelen og tips til bibelvers du kan lese i ulike situasjoner.

Bibelmix har vært en slager i over 20 år, og nå kommer den i nytt design. Anbefales for bibellesere sin vil ha hjelp til å lese og finne fram i Bibelen. Kan bestilles hos Laget.

Julemusikk

Dette er tiden for ny julemusikk, og her kommer noen av årets ferske julealbum som er verdt å sjekke ut!

For KING & COUNTRY – A Drummer Boy Christmas

Tori Kelly – A Tori Kelly Christmas

Tommee Profitt – The Birth of a King

Sovereign Grace Music – Heaven has Come

Rend Collective – A Jolly Irish Christmas (Vol. 2)

Francesca Battistelli – This Christmas

Passion – Hope Has A Name

Carrie Underwood – My Gift

 

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning.