iTros ultimate OL-guide

iTros ultimate OL-guide

Har du lyst til å få med deg absolutt alt fra Pyeongchang, men er nødt til å prioritere på grunn av skole, kjæreste og venner? Da er dette guiden for deg.

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning

Fire lange år har gått siden forrige vinter-OL, og nå er det endelig duket for ny olympisk spenning. Da er det på sin plass at iTro skriver litt om begivenhetene som etter alt å dømme vil prege nyhetsbildet de neste ukene. Onde tunger vil nok hevde at sport har lite å gjøre med kristen tro. Og kanskje har de rett. Men bibelens forfattere var ikke fremmed for sport, Paulus sammenlignet flere ganger både frelsen og hans apostelvirke med idrettsøvelser.

Øvelser midt på natta

Årets OL blir arrangert i den sørkoreanske byen Pyeongchang som ligger hele åtte timer foran norsk tid. Dette vil si at de fleste av øvelsene går tidlig på morgenen, og noen går også midt på natta. For noen er dette utelukkende negativt, men blir det virkelig skikkelig OL-stemning uten å sitte oppe midt på natta for å følge norske helters kamp for medaljer? Jeg har mine tvil.

Spesielt to stjerner glimrer med sitt fravær dette OL. Ole Einar Bjørndalen og Petter Northug, to gamle konger som har abdisert. Heldigvis byr OL på mange spennende øvelser, samt andre norske stjerner som kan hjelpe på sorgen. Her er sju øvelser vi i iTro mener du bør få med deg under årets OL:

  1. Fellesstart skiskyting, menn – Denne øvelsen blir kalt for skiskytingens formel 1, og det er ikke så rart. 30 menn starter på likt, det er fire skytinger, og første mann til mål. I år har Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bøe har hatt en ekstrem fight, de har vunnet nesten alle de individuelle øvelsene hittil i sesongen. Hvem trekker det lengste strået i OL?
  2. Curling, menn – Dette har blitt OL-øvelsen over alle OL-øvelser, etter at Pål Trulsen & co tok med seg gullmedaljen hjem fra Salt Lake City for 16 år siden. Guttene i klovnebukser dukker opp et par-tre uker hvert fjerde år, og er ellers meget anonyme. Må selvfølgelig også følges dette OL-et.
  3. Stafett langrenn, kvinner og menn – De norske langrennsjentene har stort sett vunnet rubbel og bit av stafetter de siste ti årene. Det samme gjelder menn. Men i OL skjærer det seg ofte. I Sotsji ble det smørebom for begge lag, og mennene har faktisk ikke vunnet på 16 år. Er det duket for revansje i det som kanskje er den viktigste OL-øvelsen for det norske folk?
  4. Skeleton, kvinner/menn – Dette er en sport vi sjeldent ser på norsk tv. Det er forsåvidt ikke så rart, da Norge ikke har hatt noen som har preget resultatlistene. Men det er litt synd, for det er en helt rå sport. Å stupe med hodet med først i over 100 km/t er over middels vågalt.
  5. Snowboard, kvinner/menn – Dette er en annen idrett som får en liten renessanse hver gang det er OL. Og snowboard er verdt å ha med på denne lista ene og alene fordi jeg kan linke til dette intervjuet av Stian Blipp, som var utegående snowboard-reporter for tv2 for fire år siden.  Muligens det verste intervjuet som er gjort på norsk tv.
  6. Utfor, menn – Også de som deltar i utfor er fullstendig gale. Det å kaste seg utfor en stupbratt bakke kun iført ski i 140 km/t er helt vilt, og dermed også meget underholdende. Denne øvelsen går midt på natta, men er virkelig verdt å få med seg da Norge har hele tre medaljemuligheter i Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal.
  7. Hopp, kvinner. Hvis du skal velge én øvelse der det er stor sjanse for norsk gull, bør du velge kvinnehopp. Maren Lundby er Norges største gullhåp, da hun har vunnet hele sju verdenscupseire i år..

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og gir en overflod av mer eller mindre fornuftig hjelp til enhver anledning