5 tips til å etablere gode vaner

5 tips til å etablere gode vaner

Har du klart å etablere noen gode vaner i hverdagen? Her kommer noen tips!

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Jeg vet med meg selv at vaner kan være vanskelig. Vi er vanedyr som foretrekker at en del går på automatikk, men hvordan gi slipp på de dårlige vanene og gi rom for gode vaner som kan føre til vekst?

1. Sett deg ned og bestem deg

De aller fleste gode vaner starter enten med at vi har fått det inn med oppveksten eller ved at man tar et konkret valg. Man går inn for å lage seg en god vane, noe som krever disiplin og målretting, men som like fullt er veldig overkommelig.

Har du en god vane du ønsker å få til? Sett deg ned og finn ut hvordan denne vanen kan se ut i ditt liv.

2. Hva ødelegger for de gode vanene?

Ofte kan en god vane fungere en liten stund, og i mange tilfeller så sklir den plutselig ut. Hva ødelegger for dine gode vaner? Er det sosiale medier, gaming, tiden du bruker på alt annet som egentlig ikke gir deg noe?

Finn ut hva som ødelegger og tar plass foran de gode vanene du ønsker å ha og tenk ut hva du kan gjøre for å fikse eller fjerne denne blokaden.

3. Sett deg realistiske mål

Vi har lett for å skyte ganske hardt ut fra hofta og kjøre på med en helomvending i form av vaner og prioriteringer, men det er ikke til å stikke under en stol at det kanskje er nettopp disse gangene vanene går skeis?

Å innarbeide gode vaner tar tid. Sett deg derfor små realistiske mål i begynnelsen, og så kan du heller endre de underveis.

4. Åndelig vekst skjer når vi søker Han

Gode vaner i hverdagen som gir deg rom til å søke Gud er viktige. En forutsetning for åndelig vekst er nettopp det at vi søker han, noe som kan gjøres på mange ulike måter.

Søker du Gud som en del av tiden din og lar det være en vane i hverdagen, eller søker du Gud om du har litt tid til overs etter at alle andre gjøremål er gjort? Når det passer deg best og du hadde trengt litt støtte?

5. Evaluer etter en stund. Hvordan går det?

Og så etter å ha holdt på med de(n) nye vanen(e) en stund. Sett deg ned igjen. Hvordan går det egentlig? Har jeg latt det nye målet bli en vane eller har det gått galt? Hva har isåfall vært hindringen? Trenger jeg en justering for at det skal funke eller burde jeg lage meg et nytt mål som kanskje kan fungere bedre?

Uansett; om målet du satte deg ikke klarte å bli en vane, så betyr ikke det at du er svak eller dårlig. Kanskje satte du et mål som ikke passet deg, og at et annet vil passe mye bedre?

Lykke til!

 

Canva

Tips & triks

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.