– Jeg er født med en Nintendo-kontroll i neven

– Jeg er født med en Nintendo-kontroll i neven

Cross Over Gaming er en podcast som ønsker å synliggjøre at kristenlivet og gaminglivet lar seg kombinere.

Kultur

Cross Over Gaming lanserer nye episoder annenhver mandag. De er tilgjengelige på Spotify, iTunes, SoundCloud og de fleste podcast-apper.

Cross Over Gaming er en podcast som tar for seg gaming generelt, men også hvordan det er å leve som kristen gamer. iTro intervjuet Ingar Takanobu Hauge som har vært med på å starte denne podcasten.

Gamingpodcast

– Hva er Cross Over Gaming og hvordan startet det? 

– Det er en podcast som primært handler om gaming, men det er en podcast der alle de som er involverte er kristne, og har et kristent utgangspunkt. Vi er en teolog, en bibelskolelærer og en barneskolelærer som snakker om alt mulig, men mest om gaming. 

Ingar forteller videre at de har en annen tilnærming til gaming enn hva man har i en sekulær kontekst.

– Selv om vi ikke trekker en direkte link til Paulus i hver episode, vil alltid troen være med når vi snakker om gaming.

– Hvem kom med ideen om å starte podcast?

– Det var Christian Fonneland som kom med ideen. Deretter fikk han med meg på laget, før vi til slutt spurte om Mats Jakob Nesmann ville være med.

Christian er lærer på gaminglinja på Bibelskolen Fjellhaug, og er primusmotor for podcasten. Mats Jakob jobber til vanlig på en barneskole i Kristiansand. Ingar jobber som administrasjonskonsulent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Han har også skrevet frilans for Gamereactor siden 2010.

Nordmenn flest er født med ski på beina, mens jeg er født med en Nintendo-kontroll i neven

– Jeg har vært en del av spillmiljøet ganske lenge, og har drevet med spillanalyser og spillanmeldelser. Gaming er noe jeg har drevet med hele livet. Jeg bruker å si at nordmenn flest er født med ski på beina, mens jeg er født med en Nintendo-kontroll i neven.

Dobbel minoritet

– Hva er formålet med Cross Over Gaming?

– Jeg tenker at formålet er å synliggjøre at kristenlivet og gaminglivet lar seg kombinere. Vi vet at medietilsynet har årlige undersøkelser på barns spillvaner. Statistikken fra 2018 viser at 96% av alle gutter og 63% av alle jenter mellom 9 og 18 år spiller jevnlig.

Ingar sier at det blant disse 96 prosentene må finnes noen kristne. I det kristne miljøet han selv vokste opp i, var det få han kunne dele gamingen med.

Som kristen gamer kan man føle seg som en dobbel minoritet. I gamingmiljøet kan det å være en kristen bli uglesett. I kristne miljø kan det å være en gamer være noe man tenker på som negativt.

– Cross Over Gaming er en måte å synliggjøre at dette er to verdener man kan befinne seg i samtidig. Det er ingen motsetning mellom det å være en kristen og det å være en gamer.

Ingar poengterer at de ikke er en podcast kun for kristne og heller ikke kun for gamere. 

– Er du en kristen gamer er du nok midt i målgruppen, men podcasten er for alle. 

Det er ingen motsetning mellom det å være en kristen og det å være en gamer

Et helt år med gaming

– Kan du fortelle litt om gaminglinja på Fjellhaug Bibelskole?

– Elevene på gaminglinja lærer det å forholde seg til gaming og nettkultur i en kristen kontekst. De har også studietur til Japan, et land som er svært relevant når man snakker om gaming. 

Hauge poengterer at hvis du synes at gaming høres kjekkere ut å holde på med i ett år enn idrett og musikk, så må du ikke nøle med å prøve ut gaminglinja.

– Jeg tror du vil lære mye om deg selv, om gamingkultur, og om dataspill som fenomen. I tillegg får du et bra bibelskoleår på toppen av det hele.

Dyrk interessen og troen

– Har du en oppfordring til kristne gamers?

– Ikke vær flau over at du er kristen, og ikke vær flau over at du driver med dataspill og synes at det er kjempegøy. Vær tydelig på at du digger dataspill og dyrk interessen og troen. Når du gjør det tror jeg folk blir trygge på deg, og at du kommer til å møte andre mennesker med samme interesse.

Kultur

Cross Over Gaming lanserer nye episoder annenhver mandag. De er tilgjengelige på Spotify, iTunes, SoundCloud og de fleste podcast-apper.