Bebo Norman – Ocean

Bebo Norman – Ocean

Et vakkert høstalbum./p>

Bebo Norman har etter hvert blitt et kjent navn for mange som er glad i kristen musikk, kanskje spesielt etter låta «Britney» som handlet om – nettopp – Britney Spears, og både ble skrevet og kom ut da hun gikk gjennom den forhåpentligvis mørkeste perioden i sitt liv.

Men Norman er langt mer enn en gripende medlidenhetssang om en forvirret sjel i en kynisk verden. Han har tross alt gitt ut en hel rekke kvalitetsplater.

Oceaner hans syvende studioalbum, og mannen viser ingen tegn til å gå lei eller kjøre seg fast. Denne gangen har han tatt steget litt bort fra den gjennompolerte stilen på forrige album, den selvtitulerteBebo Norman, og laget en nesten litt lavmælt, øm plate.

En plate som stadig griper fatt i deg

Men det er på ingen måte kjedelig! Det er tvert imot en plate som stadig griper fatt i deg – ikke fordi den dundrer deg midt i magen og fillerister sansene, men fordi den er så verdt å stoppe opp for.

Flere av sangene har Norman skrevet til sin kone, men det betyr absolutt ikke at dette hovedsakelig er en suppeplate for kjærestepar. Nei, grunnlinjen er Gud, hans kjærlighet og storhet. Det er hans nærhet som er viktigst, hans enorme skaperverk og dyptgripende trofasthet er det beste fundament for livet.

Enkle ord på store og viktige ting

Bebo Norman skriver livsnært og liketil, men ikke uten dybde. Han setter enkle ord på store og viktige ting, og det gjørOceantil en plate som er en nytelse å lytte til. Upretensiøs, organisk, småmelankolsk gitarpop med innslag av folk, og akkurat passe variasjon. Akkurat som havet kjærtegner stranda en stille sensommerdag, sigerOceangradvis innover deg.

Personlig syntes jeg de mest stillferdige, folkbaserte låtene, som også er de låtene Norman har skrevet alene, fungerer aller best. Men også den gripende versjonen av evangeliet i «I Hope You See Us» er vel verdt å lytte til.Oceaner kort sagt en vakker plate, og Bebo Normans stil passer perfekt for høsten. Smått stillferdig, småmelankolsk – men samtidig breddfull av fred og håp.

Foto: Bebo Norman

CD:

Bebo Norman – Ocean
BEC Recordings (2010)