9 ting du kan gjøre på skuddårsdagen

9 ting du kan gjøre på skuddårsdagen

Hva er planen din på lørdag? Her kan du få inspirasjon til hva du kan gjøre på skuddårsdagen.

Skuddår

Et skuddår er et år som har ett døgn mer enn et normalår.

Det er skuddår og det betyr at vi har fått et ekstra døgn i gave! 29. februar kommer i år på en lørdag noe som betyr at mange av oss har fri.

Et ekstra døgn

Hva er egentlig skuddår? Et skuddår er et år som har et døgn mer enn et normalår. Grunnen til at vi har skuddår er at det tar litt mer enn 365 dager for jorda å gå en hel runde rundt sola. For at dette skal passe inn i vår kalender har vi noe vi kaller skuddår.

Jeg skal prøve å gi deg noen forslag til hva du kan bruke dette ekstra døgnet til.

Skuddårsdagen har også lenge blitt ansett som en dag der kvinnene kan fri til sine menn.

9 ting du kan gjøre på skuddårsdagen

  1. Arranger et surpriseparty for noen som har bursdag 29. februar. Book en DJ eller et korps og inviter 4 ganger så mange folk som det er vanlig å gjøre. Kanskje Sakkeus var et skuddårsbarn? Han fikk besøk av Jesus og ga firedobbelt tilbake til alle han hadde tatt fra. 
  2. Skuddårsdagen har også lenge blitt ansett som en dag der kvinnene kan fri til sine menn. Så hvis du er kvinne og kjæresten din er litt treig med å fri, så er denne dagen en gylden mulighet.
  3. Du kan gifte deg. Hvis du gifter deg denne dagen slipper du å huske bryllupsdagen hvert år.
  4. Skuddårsdagen kan være en fin mulighet til å be noen ut på date. Sannsynligheten er stor for at den blir hyggelig. Hvis det blir kleint slipper du å minnes denne dagen de neste tre årene.
  5. Gjør noe du vanligvis ikke tør, for eksempel hoppe i fallskjerm eller se en skrekkfilm helt alene.
  6. Ta jegerprøven. Hva er vel bedre enn å fyre av et skudd på selveste skuddårsdagen?
  7. Siden vi får en dag i gave kan du gi en opplevelsesgave til noen. Kanskje du kan invitere med noen på blåtur?
  8. I andaktsbøker er det ofte 366 andakter, for å inkludere en for skuddårsdagen. Let fram så mange andaktsbøker du klarer fra bokhylla (til foreldre, besteforeldre, naboer, kristne venner) og les andakten på datoen 29.februar. Her er det nok masse oppbyggelig andakter og lesestoff man ellers ikke vil høre annet enn hvert fjerde år.
  9. Bruk dagen som en fullstendig hviledag. Reis ut i skogen og prøv å lytte til alle lydene i skogen. Vet du hvordan en gran som står helt i ro høres ut? Hvis ikke synes jeg skuddårsdagen skal brukes til å finne ut av det.

Kanskje Sakkeus var et skuddårsbarn? Han fikk besøk av Jesus og ga firedobbelt tilbake til alle han hadde tatt fra. 

En helt vanlig lørdag

Et annet alternativ er å bare glemme hele opplegget med skuddår. Du kan for eksempel bare ha en helt vanlig lørdag. Så lenge du husker å møte opp på det du skal, så kommer det mest sannsynlig til å gå bra. Lykke til med det du enn måtte velge!

Skuddår

Et skuddår er et år som har ett døgn mer enn et normalår.