7 filmidéer fra Bibelen

7 filmidéer fra Bibelen

Bibelen inneholder mange unike historier.

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.

Det tar cirka 70 timer å lese gjennom hele Bibelen, og i løpet av de timene treffer du på både fine, rare, spennende og uforståelige historier. Med andre ord er det mye å ta inspirasjon fra til en film.

Mange har allerede laget filmer om Jesus, Disney har animert filmer om Moses og Josef, og historien om Noa ble fortalt i Hollywood-filmen Noah fra 2014.

Her kommer noen nye spillefilmforslag fra Bibelen!

1. Hiskias tunnel

Kong Hiskia var konge av Juda, og han «gjorde det som var rett i Herrens øyne, i ett og alt slik hans stamfar David hadde gjort», ifølge 2. Kongebok 18,3. Denne tunnelen, som har fått navn etter han, får ikke stort med plass i Bibelen, men den ble nevnt kjapt i en enkelt setning.

Det som ellers er å fortelle om Hiskia og alle de storverk han utførte, hvordan han anla dammen og tunnelen og ledet vannet inn i byen, står skrevet i Juda-kongenes krønike. (2. Kongebok 20,20)

Tunnelen er over 500 meter lang, og frakter vann innenfor bymuren. Fra start til slutt heller den kun 30 centimeter. Vi kan jo bare tenke oss hvor dramatisk det må ha vært å gravd ut denne.

2. Død i gryta

Etter at Elisjas læremester Elia har blitt tatt opp til himmelen, er Elisja selv blitt læremester for en gruppe profetdisipler. På den tida var det hungersnød i landet, og disiplene trengte mat. En av Elisjas tjenere gikk da ut for å plukke urter for å ha i gryta, uten at noen visste om det. Hemmelighetshold er spennende på film.

Enten var dette fæle urter, eller så er disse profetdisiplene litt kresne, for etter å ha smakt på maten, ropte de: «Det er død i gryta, gudsmann!» (2. Kongebok 4,40)

Heldigvis fant Elisja fram litt mel, og da var det ikke lenger død i gryta.

3. Nehemja og gjenoppbyggingen av bymuren

Da Nehemja kom tilbake til Jerusalem og så den dårlige forfatningen byen var i, bestemte han seg for å gjøre noe med det. Muren måtte bygges opp igjen. Og med seg fikk han en hel gjeng som stilte opp på dugnad. Hvordan kan det ende opp?

4. Paulus i Efesos

Paulus bodde i Efesos i flere år, og opplærte folket om hvem Jesus Kristus var. Men en dag brøt det ut voldsomme opptøyer i hele byen.

5. Simon fra Kyréne

Simon ble tvunget til å bære korset til Jesus til Golgata. I Markus 15,21 leser vi at han var faren til Rufus og Aleksander. Dette mener noen kan være den samme Rufus som Paulus hilser til i slutten av Romerne:

Hils Rufus, Herrens utvalgte, og hans mor; hun har vært en mor for meg også. (Romerne 16,13)

Dette kan være en spennende historie å følge, for hva skjedde egentlig med Simon etter langfredag?

6. Den etiopiske hoffmannen

I Apostlenes gjerninger 8 leser vi om Filips møte med en etiopisk hoffmann. Sistnevnte hadde vært i Jerusalem for å tilbe, og nå satt han i en vogn og leste fra Jesaja 53. Han skjønte ingenting, men Filip forklarte det for ham. Hoffmannen kom til tro og ble døpt av Filip. Filip ble så rykket bort av Den hellige ånd. Hva skjer videre?

7. Tomas

Tomas har fått rykte på seg for å være en tviler, og når den oppstandne Jesus møter disiplene igjen, var han ikke til stede. Hvor var Tomas?

Har du flere idéer?

Unsplash / Lightstock / Ole Johan Bredvei Hvarnes

Kultur

Vi i iTro har omsorg for hele deg, og har en overflod av mer eller mindre fornuftige råd til enhver anledning.