Hvis du prioriterer tid til Guds ord vil det påvirke dine tanker, ord og handlinger

Hvis du prioriterer tid til Guds ord vil det påvirke dine tanker, ord og handlinger

Det er mye som er ute etter din tid og din oppmerksomhet.

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.

Kult at du trykket deg inn og har begynt å lese det jeg skriver. Du kunne jo ha gått på YouTube og sett noen kule fallskjermfilmer, scrolla litt på Instagram eller funnet en fotballkamp du kunne sett på. Men ett eller annet fikk deg til å trykke deg inn og begynne å lese. Det synes jeg er flott! Jeg håper jeg vil gjøre meg tilliten verdig.

Kampen for OPPMERKSOMHET

Du vet at det pågår en kamp! Det er ingen spesifikk fotballkamp jeg sikter til, men det foregår en kamp om din TID og din OPPMERKSOMHET.

Kanskje du er typen som er glad i oppmerksomhet? Hvis ikke er du gjerne typen som gir oppmerksomhet til noe.

La meg gi deg noen eksempler på noe av det som kanskje ønsker å få din oppmerksomhet: gaming, trening, skole, film, kjæreste, turer, foreldre, musikk, TV, venner, bil, jobb.

Hva snakker vi om?

Jeg liker å stille spørsmål! Visste du forresten at et godt svar kan lukke en samtale, men et godt spørsmål kan åpne en samtale Prøv!

Her er et spørsmål til deg: Hva snakker du om når du møter andre?

Mekker vi bil, snakker vi ofte om bil. Spiller vi FIFA, blir det fort mye fotballprat.

Jesus sier: «For det hjertet er fullt av, det taler munnen.» (Lukas 6,45). Jesus sier med andre ord at det vi fyller livet vårt med, det snakker vi om. Mekker vi bil, snakker vi ofte om bil. Spiller vi FIFA, blir det fort mye fotballprat.

I Bibelen kan vi lese: «Dette er min Sønn, den elskede! I ham har jeg velbehag: Hør ham!» (Matt 17,5) Hvem sier dette? Det er Gud, han som er kongenes konge og himmelens og jordens skaper som sier dette om Jesus. Hør på Jesus!

Den smarteste tidsbruken

Om du spør meg: hva er det smarteste jeg kan bruke tiden min på? Jeg vil si det samme som Gud, han som er hjernen bak mennesket og vet hva som er best for oss: Hør Jesus!

Les Bibelen når du er for deg selv! Om du sliter med å lese, kan du investere i Storytel og høre Bibelen som lydbok (eller på podcast HER).

Du kan høre Jesus ved å lese sammen med andre i en bibelgruppe, men også ved å gå i og tilhøre en menighet.

Bli fylt av Den hellige ånd

Vi trenger å gjøre sånn som Maria (i Luk 10), finne tid og sted til å høre om Jesus. Hvis ikke går vi tom for åndelig «drivstoff».

Skal Den Hellige Ånd få vise deg Jesus, nytter det ikke med Champions League – fotball, pensumbøker eller jobb.

Bibelen snakker flere steder om å bli fylt av Den hellige ånd! Jeg håper at du sørger for at Den hellige ånd, som bor i alle kristne, får gode arbeidsvilkår i livet ditt. Jesus sier: «Han (Den hellige ånd) skal herliggjøre meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere.» (Joh 16,14).

Skal Den hellige ånd få vise deg Jesus, nytter det ikke med Champions League – fotball, pensumbøker eller jobb. Nei, Den hellige ånd må ha påfyll av Guds ord til å vise deg hvem Jesus er.

Lar du Guds ord få tid i livet ditt vil det påvirke tanke, ord og gjerning.

Tid til Jesus?

Artister, Instagram og hobbyer. Det er mye som er ute etter deg og din oppmerksomhet!

Midt i kaoset av alle stemmer som kaller og drar på deg, vil jeg at du skal lytte til en annen stemme som ønsker å fange din oppmerksomhet. Det er Jesus som henvender seg til deg og sier: «Følg meg!»

Finner du tid til Jesus i din hverdag?

Hvis du vil lese Bibelen, men ikke vet helt hvor du skal begynne, kan du få noen tips HER.

Guttesnakk

På «Guttesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for gutter.