Kristne jenter blir også sinte!

Kristne jenter blir også sinte!

– Jeg kjenner mange som har blitt fortalt at vi som jenter kun skal være milde, tålmodige og rolige, skriver Seline Mjølhus.

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

For ikke så lenge siden sa en jente til meg: «Hvordan tørr du å ha så sterke meninger rundt gutter? Er du ikke redd for å skremme dem bort?».

Denne kommentaren har brent seg fast i minnet. Og hvordan møtte jeg denne kommentaren tenker du kanskje?

Jeg ble sint

Jo, jeg ble sint. Jeg begynte å fortelle henne høylytt at de guttene som ikke kunne tåle en jente med meninger, men som kun ville ha søte og snille «nikkedukker» ikke var interessant for min del uansett.

I ettertid har jeg tenkt på at jeg ikke burde svart henne så krast. Det er godt mulig hun ikke mente det som et angrep, men mer som et spørsmål fra en jente som trengte noen som kunne hjelpe henne med å forme meninger som hun kunne stå for.

Fra denne hendelsen lærte jeg at enten kan jeg gå rundt å angre og dvele over min reaksjon, eller så kan jeg lære til neste gang.

Uttrykke følelser

I år jobber jeg som miljøarbeider på Drottningborg VGS. En av mine hjertesaker er å hjelpe jentene her til å bli sterke kvinner som bruker de egenskapene og gavene Gud har lagt i dem til noe godt.

Følelsene våre vil komme ut på en eller annen måte. Spørsmålet er bare hvordan.

Jeg har vokst opp i en familie hvor sinne alltid har vært en del av hverdagen. Ikke på en dårlig måte nødvendigvis, men på en måte som har lært meg at en sterk kvinne med sterke meninger er bra.

Jeg har blitt oppfordret til å uttrykke følelsene mine fordi det er sunt for oss å sette ord på det vi føler, og fordi følelsene våre vil komme ut på en eller annen måte. Spørsmålet er bare hvordan du lar dem komme til uttrykk.

Sint jente?

Jeg er utrolig takknemlig for at foreldrene mine aldri har fortalt meg at jeg som er jente ikke kan bli sint.

Dessverre kjenner jeg altfor mange jenter som har blitt fortalt at vi som jenter kun skal være milde, tålmodige og rolige.

Dette er en del av sannheten for både menn og kvinner, men det er ikke hele sannheten. Den vrangforestillingen gjør meg sint og opprørt.

I Bibelen ser vi at både Gud og Jesus blir sinte, og i Efeserne 4, 26-27 i The Message står det «Go ahead and be angry. You do well to be angry – but don´t use your anger as fuel for revenge. And don’t stay angry. Don’t go to bed angry. Don’t give the Devil that kind of foothold in your life.”

Våg å ha meninger

Det er forskjell på å stå opp for noe man brenner for og å være bitter. Jeg har selv fått slengt i trynet «Har du mensen eller?» eller «Ro ned dramaqueen!» når jeg har reagert på en kontrollert, men tydelig måte.

Jeg tror det er utrolig viktig at vi som kvinner kan heie på og oppmuntre hverandre til å være den vi er skapt til å være, og våge å ha meninger.

Ikke alle trenger et temperament som mitt, men bruk tid med å bli kjent med deg og den Gud skapte deg til å være på tross av det verden sier.

@Terralyx via Twenty20

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.