Nyttårsforventninger 2017

Nyttårsforventninger 2017

Du trenger ikke være redd for å forvente noe av Gud.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Det har bikka. Året er i gang. Skole, jobb og hverdagen kom som et lite bøtteskyll. Borte er julens varme magi og nyttårfeiringens glitrende stas.

Men så er det noe deilig med disse rutinene og hverdagsflyten. Den holder oss gående og vi gjør noe med dagene. Jeg begynte i det minste å kjenne litt på rastløshet der på tampen av ferien.

Med hverdagene kommer også det brå møtet med nyttårsforsettenes brutale realitet. De er som regel ikke realistiske i seg selv og altfor vanskelig å faktisk gjennomføre. Å trene fem ganger i uka er stress og å være mer med venner er ikke noe særlig konkret. Men dette er jo noe vi har hørt før.

Å forvente

Hva med å endre det hele til forventninger. Nyttårsforventninger. Disse kan selvsagt også være for ambisiøse, og ha et behov for å justeres. Men det er forskjell på å et forsett, et krav og en forventning.

Hva en forventer av seg selv og andre varier. Men det er viktig å snakke om ens forventninger, om det er i et vennskap eller i ditt forhold med Gud. For det er ikke galt å forvente noe av noen, men det kan bli vanskelig om de ikke vet hva du forventer av dem.

Og å forvente noe av Gud er også helt greit. Å forvente noe er ikke det samme som å kreve. Og om vi ikke forventer noe, blir livet fort tamt og en kan føle seg likegyldig.

La Gud ta plass

En kan sitre av forventing. Glede seg. Se frem til. Å forvente at Gud ønsker å påvirke ditt liv og få være en del av det er viktig. Ta Gud på alvor når han gir løfter om bønnesvar, frihet og trofasthet. Du kan virkelig forvente at han blir værende. Du kan forventende spørre han hva hans plan for deg er.

Når Gud lover noe, så kan vi stole på hans ord og det som ligger i løftene i Bibelen.

Og dette er vår frimodige tillit til ham: at han hører oss når vi ber om noe som er etter hans vilje. Og når vi vet at han hører oss hva vi enn ber om, så vet vi at vi allerede har det vi har bedt ham om. (1 John 5:14-15)

Du kan virkelig stole på at Gud er med deg gjennom alt.

Kast din byrde på Herren, han vil sørge for deg! Han lar aldri den rettferdige vakle. (Salme 55:22)

Justeringer og tillit

Året som kommer vil gi deg oppturer og nedturer. Kanskje drivhusprosjektet ikke går helt som du hadde tenkt. Kanskje du får den kjæresten du hadde håpa på.

Du kommer til å gå på noen smeller. Du kommer til å måtte justere på forventningene dine til deg selv og omverden. Det kommer jeg og til å måtte. Men du kan forvente at Gud er nær og at han kan gjøre uendelig store ting.

La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av håpet, for han som ga løftet, er trofast. (Heb 10:23)

Han som virker i oss med sin kraft og kan gjøre uendelig mye mer enn det vi ber om og forstår (Ef 3:20)

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.