– Jeg trenger Jesus

Handler kristenlivet om å fremstå perfekt?

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

En dag var det en kompis av meg som sa: «Hvis det er en jeg kjenner som er perfekt, så er det deg.» I utgangspunktet var det ment som en hyggelig kommentar, men det fikk meg likevel til å tenke.

Hvis folk rundt meg opplevde at jeg fremsto perfekt, hadde jeg ikke da misforstått hva evangeliet egentlig handler om?

Farlig fariseisk holdning

Jeg hadde alltid visst at Jesus døde for syndere. Likevel kan jeg erindre at jeg noen ganger tenkte «dette gjelder ikke meg», da jeg hørte taler om temaet. Og det er en farlig fariseisk holdning.

Jeg sammenlignet meg med andre og tenkte at jeg synder jo mye mindre enn dem. Jeg tenkte jeg var et «englebarn». Men så feil kan man ta.

Gud viste meg på ny evangeliet. Han viste at også jeg er en synder, en som trenger tilgivelse og nåde. Selv og jeg ikke tenkte syndene mine var så alvorlige, var de likevel alvorlige for Gud. Det får konsekvenser, for syndens lønn er døden. Heldigvis er Guds nådegave evig liv i Kristus Jesus.

Ser mer i filmen her. Saken fortsetter nedenfor:

Se også filmen «Ikke la oss få kultursjokk når vi kommer til himmelen»

100 liter vann på gulvet

Noen dager etter innspilling hadde jeg fremdeles ikke tettet akvariet skikkelig på innsiden, som fikk mer fatale følger enn bare drypping. Rundt 100 liter vann fosset ut over stuegulvet, og jeg har sjeldent vært så stresset. Teipen holdt ikke.

Følgene av å dekke over vår synd på overflaten kan også få fatale konsekvenser, selv om det tilsynelatende kan se ut til å gå bra en god stund. Bare Jesus kan dekke over vår synd og gi oss et nytt hjerte.

Jeg gir dere et nytt hjerte, og en ny ånd gir jeg inni dere. Jeg tar steinhjertet ut av kroppen deres og gir dere et kjøtthjerte i stedet. Esekiel 36,26

Behov for Jesus hver dag

Jeg trenger fremdeles Jesus hver dag. For selv om jeg er frelst, går jeg fremdeles av og til i fella med å dekke over min synd med «tape og lim». Å innrømme at jeg er en synder er fremdeles ikke lett. Derfor trenger jeg hans nåde hver eneste dag.

Ikke at jeg kan bruke nåden som en unnskyldning for å synde mer, men når jeg faller vet jeg at Jesus alltid er der og vil reise meg opp.

For det er BARE Jesus som kan rense meg og gi meg nytt liv, så jeg en dag kan komme til himmelen framfor Gud – hellig og uten feil. Ikke mitt verk, men av Jesu frelsesverk alene!

Bibel 2011 © Bibelselskapet

Film produsert av: Vestcam film v/ Øyvind Nyborg

Mitt vitnesbyrd

«Mitt vitnesbyrd» er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.