Kristen = null action?

Kristen = null action?

Noen mener det er kjedelig å tro på Gud. Jeg er ikke enig.

Tema

Tema for iTro i januar er «Action!«.

Jeg tror det er mulig å være kristen og samtidig leve et kjedelig liv. Men det er ikke nødvendig. Det er ikke meninga.

Kanskje var det litt kjedelig for Noa å bygge båt i så mange år, særlig når han var alene om å tro at det var en god ide. Kanskje var han ikke helt sikker på at det var en god ide engang, men det han var sikker på var at det var mye verre å ikke stole på Gud for så å oppdage at det var det han burde gjort. Når alt kom til alt tror jeg ikke han synes det var så veldig kjedelig alikevel.

Gud stopper ikke å lede folk

Og hva fikk Moses til å alltid (som i gang på gang på gang) be Gud om nåde på vegne av et folk som ikke ville ha Guds nåde engang? Det må ha vært frustrerende og vanskelig, men ikke kjedelig. Og hvordan ble livet til Samuel da han sa «Tal, Herre, din tjener hører»? Ikke kjedelig iallfall.

Bibelen stopper ikke å snakke selv om den er ferdig skrevet. Gud stopper ikke å lede folk.Det er oss det står på. Ikke nødvendigvis noe vi liker å høre. Vi kan velge å leve et kjedelig liv. Eller vi kan velge å leve et spennende liv.

La oss være realistiske. Sitter vi bare og venter på at noe skal skje kan livet fort bli kjedelig. Hvis vi ikke tror at Gud kan gjøre store ting, kan det også fort bli kjedelig. Vi kan se på Guds løfter som invitasjoner. Løftene er sanne, men vi må på en måte ta de i bruk.

Finn ut hvem Gud er

Blir det et spennende liv uten vanskeligheter? Det er ikke et av løftene. I Apostlenes gjerninger 14,22 leser vi at Paulus og de andre apostlene styrka og formante de troende. Og det de sa var «Vi må gå inn i Guds rike gjennom mange trengsler.» Trengsler kan kanskje være spennende nok, alikevel er vel ikke dette det actionfylte livet vi kunne likt å lokka med. Men det er ærlig. Og det blir gitt en mulighet til å forberede seg på det som kommer. Til å bruke såkalte «gode tider» til å utruste seg for mindre gode tider.

Grunnen til at folk tror på Jesus, og velger å leve etter det han sier, er ikke at det er kult og spennende – det er det eneste alternativet. Finn ut hvem Gud er. Da gir det mening å leve for han. Da er det det eneste som gir mening.

Fortsatt hadde det kanskje vært enklere å være likegyldig til Jesus, og leve som om livet her og nå var alt. Men når man veit hvordan boka ender blir det jo litt for dumt.

Så finnes det noe mer spennende enn å si dette til Gud «tal, Herre, din tjener hører»? Før du aner det kan du være ute på eventyr.

 

Ill.foto: Stewart Black på flickr