Kan man egentlig høre Guds stemme?

Kan man egentlig høre Guds stemme?

– Gud har mange måter å snakke på, ikke bare gjennom høresansen, skriver Stine Helen.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

For noen år siden ble jeg kristen. Mye av grunnen til det var at jeg møtte ei på den nye jobben som hørte fra Gud. En sånn kristen hadde jeg aldri møtt før!

For henne var ikke Gud fjern eller bare en fin tanke og filosofi. For henne var Gud nær og personlig. Hun kunne si ting som: ”Jeg spurte Gud om Han hadde noen ord til deg og da følte jeg at Han sa dette”.  ”Jeg ble minnet på dette bibelverset til deg”.

Gud har ord til oss

Ofte var det ord som traff og rørte ved hjertet mitt. Plutselig var ikke Gud bare en fjern tanke for meg heller, men Han ble levende og nær.

Men jeg hørte jo ikke så mye fra Han selv… Var det bare en evne som noen spesielt utvalgte hadde? Eller kanskje Han ikke hadde så mye å si til meg?

Det tror jeg ikke! Å høre Guds stemme er for alle og Gud har masse på hjerte som Han vil fortelle oss.

”Rop på Meg, så vil Jeg svare deg og fortelle deg store, ufattelige ting som du ikke kjenner til.” Jeremia 33,3.

Men hvis Gud vil snakke med meg, hvorfor hører jeg ikke noe da?

Har du tenkt på hvordan det plutselig kan komme musikk ut ifra radioen? Radiobølgene er rundt oss hele tiden, men det er først når du slår på radioen og antennene plukker opp signalet at vi kan høre musikken.

Litt sånn er kanskje med oss også. Jeg trur Gud vil si oss mye, men det er ikke alltid vi får det helt med oss, har antennene ute eller har trent opp de indre ørene til å høre.

For det å høre Guds stemme, det er for alle kristne! Jesus sier:

”Mine sauer hører Min stemme; Jeg kjenner dem, og de følger Meg” Johannes 10,27.

Det har tatt tid å lære seg å høre Gud snakke, men nå opplever jeg at Han snakker ofte til meg. Han snakker bare ikke helt på samme måte som vi mennesker.

Jeg kjenner ikke mange som har opplevd å høre Guds stemme med egne ører, sånn som Samuel i Bibelen. Ofte handler det egentlig ikke om å ”høre Guds stemme” med ørene våre, men heller om å ”sanse Guds tilnærming”, gjennom alle våre sanser.

Gud snakker på forskjellige måter

For Gud har mange måter å snakke på, ikke bare gjennom høresansen. Han snakker gjennom tanker og følelser, drømmer og visjoner, naturen og andre mennesker, pussige tilfeldigheter (eller ”Gudfeldigheter” som det kan kalles), og ikke minst gjennom Bibelen, og også på andre måter.

Kanskje har du gått og tenkt mye på et familiemedlem i dag? Eller en venn? Eller noen du ikke kjenner? Kanskje tenker du litt på et bibelvers også, eller nynner på en spesiell sang?

Det kan være Gud som minner deg på å be for den person. Kanskje har den personen en tøff dag og bibelverset eller sangen er akkurat den oppmuntringen de trenger i dag.

Det som er helt sikkert, det er at Gud vil snakke med deg! Og du kan lære å kjenne igjen stemmen Hans. Så stopp opp og bli stille, lytt litt ekstra med de indre ørene. Kanskje hører du Han snakker til deg akkurat nå.

Unsplash

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.