Når en russebuss bestemmer om jeg er innafor eller ikke

Når en russebuss bestemmer om jeg er innafor eller ikke

Jentesnakk-skribent Erika skriver om russebussen der kun de som er kule nok, interessante nok og fine nok får lov til å være med å rulle i russetiden.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

For en ukes tid siden skrev tv2 en sak om en russebuss som bestemmer hvem som skal være med å rulle med dem i russetiden basert på et søknadsskjema.  I dette skjemaet må man blant annet svare på spørsmål om vekt og seksuell aktivitet.

Et enormt press

Dette gjør meg oppriktig opprørt. Hvem i alle dager har guts til å lage et skjema for hvem som er fin nok, interessant nok, erfaren nok – til å få være velkommen inn til en russebuss?

Nå er jeg heldigvis ikke russ – det var jeg for noen gode år tilbake – men guri. Skulle jeg ha måtte krysse meg av på en slik liste for å vite om jeg var innafor eller utenfor visse kriterier, hadde jeg kjent på et enormt press, og en utilstrekkelighet.

Det kunne vært meg

Jeg er takknemlig og heldig som ikke ble utsatt for en slik søknad, og jeg var omringet av gode venner som bekreftet meg og likte meg for den jeg var. Men hadde situasjonen og tiden vært en annen, kunne nok også jeg vært en av de jentene som ville ha fylt ut et slikt skjema for å håpe at jeg kanskje kunne være fin nok, spennende nok og aktuell nok.

Men hvis jeg skal face «fakta» hadde jeg nok aldri stått til kriteriene til disse russegutta. Jeg hadde vært i det øvre sjiktet i vekt, jeg hadde ikke hatt noe seksuell erfaring å komme med, i tillegg hadde jeg nok ikke hatt kule nok hobbyer eller interesser som hadde vært noe for disse guttene. Jeg hadde lagt frem hvem jeg var, intim og personlig informasjon – for så å bli avvist av noen som tror de hadde hatt rett til å definere meg som jente.

Ingen, absolutt ingen har verken autoritet eller lov til å prøve å verdisette deg, eller rangere deg på en eller annen måte.

Så, jenter: HØR! Dette er så viktig for meg at dere leser og forstår. Ingen, absolutt ingen, har verken autoritet eller lov til å prøve å verdisette deg, eller rangere deg på en eller annen måte. Den eneste som har autoritet til det – er han som har skapt deg, og han som elsker deg mer enn noen andre, og det er Gud.

Bare Gud kan si hvem du er

Han har ingen liste, avkrysninger eller interesser som du må oppfylle for at Han skal velge deg. Han har allerede valgt deg – skapt deg og elsker deg. For du er dyrebar og dyrt kjøpt – fordi du er du, og fordi den du er, er nok. Jesus vil ha deg akkurat slik som du er. Hos han er du alltid inkludert. Hos han er du alltid savnet når du ikke er der, og hos han er du alltid velkommen. Ikke fordi han mener du har fortjent det, basert på ditt utseende eller dine kvaliteter, men fordi han elsker deg.

Ikke la noen andre rangere deg eller fortelle deg hvem du er, for det er det bare din skaper som kan, og han sier: Du er uerstattelig, og hos meg er du alltid velkommen.

Pxhere

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.