Jeg tror Gud lengter intenst etter at vi skal oppdage hans kjærlighet for oss

Jeg tror Gud lengter intenst etter at vi skal oppdage hans kjærlighet for oss

Vi er skapt med et behov for å være elsket og ønsket.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

Det å være ønsket ligger dypt i oss. Vi trenger å være viktige for noen, vi lengter etter å være elsket og ønsket, etter «ekte kjærlighet».

 

Ønsket om kjærlighet

Hos mange av oss blir dette konkretisert i ønsket om å bli elsket av en kjæreste eller en familie, men jeg tror at det bunner i noe enda mer grunnleggende i oss, noe som er skapt av Gud – et behov som kan dekkes av Gud. Menneskers kjærlighet vil aldri bli perfekt.

Som liten tenkte jeg på Gud som en fjern og opphøyd skikkelse som jeg henvendte meg til for å spørre om ditt og datt. Senere skjønte jeg at Gud også er nær og ønsker kontakt, at jeg kan fortelle hva som skjer inni meg. Men det tok mange år før jeg skjønte at Gud faktisk lengter etter meg og etter vår relasjon.

 

Kjærlighet i Bibelen

Det er ikke alltid så lett å finne Guds lengsel eller kjærlige ord i Bibelen. Det handler nok en del om at Bibelen er skrevet i en helt annen tid og at vi uttrykker oss på en ganske annerledes måte i dag.

Men Guds karakter er uforanderlig, selv om den beskrives med ulike ord. Jesus presenterer Gud som en kjærlig Far, noe som var helt nytt for folket rundt ham. Han bruker til og med det ordet for «pappa» (abba), altså noe nært og familiært.

Jesus sier også at han lengter etter å samle sitt folk, «som en høne samler kyllingene under vingene sine» (Matt 23,37). Jesus ønsker å ha oss nær, ha vår tillit og vise oss omsorg. Han ønsker å ta del i vår utvikling og reise gjennom livet, slik en forelder gjør.

 

Gud lengter

Jeg lurer av og til på om Gud river seg litt i håret fordi vi opplever det så mye vanskeligere og mer uhåndgripelig å ha kontakt med ham enn med menneskene rundt oss. Men jeg tror også at han lengter intenst etter at vi skal oppdage hvor verdifullt og fint det vil være å kjenne ham bedre og lære å se verden og oss selv gjennom hans øyne.

Jeg fikk plutselig en boblende følelse av forventning til en som er enormt glad i meg og som lengter etter å vise meg vakre ting i verden!

Første gang jeg leste Høysangen i Bibelen fikk jeg se enda et nytt glimt av hvordan Jesus ser på meg – og på deg! Høysangen er poesi om et romantisk forhold mellom to mennesker, men kan også leses som et bilde på Jesu kjærlighet til oss. Der står det:

Stå opp, min elskede, min vakre jente, og kom!
Nå er vinteren omme, regnet er forbi, det er borte
Landet dekkes av blomster.
Sangens tid er inne,
turtelduen kan høres i landet.
Frukten på fikentreet modner,
blomsten på vinstokken dufter.
Stå opp, min elskede, min vakre jente, og kom!
(Høysangen 2,10-13)

 

Forventning

Jeg fikk plutselig en boblende følelse av forventning til en som er enormt glad i meg og som lengter etter å vise meg vakre ting i verden!

En som formidler håp om at vinteren skal ta slutt – ensomhet, usikkerhet, åndelig tørke, tunge tider – en som lengter etter å bruke tid med meg og etter å oppdage verden sammen med meg. En som synes jeg er vakker og som elsker meg og som vil ta meg med på eventyr! Sånn tror jeg Jesus er.

Tenk det – du er ønsket, du er etterlengtet, du er elsket.

Av han som har skapt deg og vet alt om deg. Tenk det.

 

Unsplash

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.