– Jeg har møtt gutter som ikke tør å si at de er glade i hverandre fordi de tror at gutter ikke «burde gjøre sånn»

– Jeg har møtt gutter som ikke tør å si at de er glade i hverandre fordi de tror at gutter ikke «burde gjøre sånn»

Kim Evensen snakker om viktigheten av dype og sårbare vennskap blant gutter.

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.

Okay, gutta. Tenkte å skrive om et viktig tema. Noe som betyr masse for de aller fleste av oss, er en del av vår hverdag, men kanskje er noe vi sjeldent snakker om. Jeg skal skrive om vennskap.

Dype vennskap

Hvem er dine nærmeste kompiser? Er vennskap viktig for deg – og hvis ja – hvorfor? Vil du si at du har dype vennskap, eller syntes du det er vanskelig å skape dype vennskap?

Jeg er grunnleggeren av Brothers-organisasjonen – en organisasjon dedikert til å styrke gutters og menns vennskap. For noen kan det høres litt kleint ut, men jeg vet at det burde være et ganske naturlig og viktig tema å snakke om.

Show me your friends, and I’ll show you your future.

“Show me your friends, and I’ll show you your future”.  De vi har nær vil påvirke oss og framtiden vår mer enn det vi aner.

Glad i hverandre

Jeg har snakket med hundrevis av dudes om vennskap. Et tema som ofte kommer opp er rundt det å tørre å snakke om “dypere ting” med kompisene sine, og det å tørre å vise at man er glad i hverandre.

Selv om vennskap er mye mer enn bare det, så er disse tingene blant de viktigste.

Kulturforventninger

Vi lever i en kultur som har mange forventninger til hvordan en gutt/mann bør oppføre seg, og hvordan gutters vennskap skal se ut. Jeg har møtt gutter som ikke tør å si at de er glade i hverandre fordi de tror at gutter ikke «burde gjøre sånn”.

For å skape nære vennskap må vi tørre å være sårbare.

Selv har jeg følt på dette, og jeg har til og med opplevd at det nesten føles «galt” å vise sårbarhet ovenfor en kompis. I stedet for å dele mine usikkerheter og sår med en god venn, har jeg endt opp med bare å deale med det selv.

I lengden er dette verken sunt eller bærekraftig. Og for å skape nære vennskap må vi tørre å være sårbare.

Trenger gode kompiser

Kanskje du syntes det er lett å være åpen med gutta. Kanskje ikke. Kanskje du føler at du ikke har noen nære venner i det hele tatt, og at du skulle gjort alt for å kunne ha det.

Vi alle trenger folk i livene våre som bryr seg om oss, viser kjærlighet og omtanke. Vi er alle forskjellige, og det er bra, men vi alle trenger gode kompiser.

Slik som de fleste ting i livet så kan vi lære mer, hele tiden. Jeg skrev nylig en bok kalt “The Real Bro Code: The essential guide for dudes on how to be a bro”. Om du er gira på å få et større perspektiv på hva det vil si å være en god kompis, så anbefaler jeg denne på det sterkeste.

Oppmuntre en kompis

Ha en nice uke. Send en oppmuntrende melding til en kompis og fortell han hvor mye han betyr for deg.

Privat

Guttesnakk

En gang i måneden er det Guttesnakk på iTro.