Ikke la kristenlivet støve ned i sommer

Ikke la kristenlivet støve ned i sommer

Hvordan kan man ta vare på sitt åndelige liv når sommeren fylles opp med jobb, ferie og dager som ofte har mindre struktur enn hverdagene?

Sommerferien er rett rundt hjørnet. For mange betyr det lange dager, sol, bading, is, sydenferie, tid med venner, familie og muligheten til å reise på festival eller leir!

Ferie fra det kristne fellesskapet

Om sommeren tar de aller fleste ungdomsklubber, menigheter og fritidsaktiviteter pause. Men behovet vårt for å høre om Gud, få åndelig påfyll og tilbringe tid i fellesskap med andre kristne, forsvinner ikke. Gud er like aktuell og tilgjengelig for oss i feriene som i hverdagene, han er konstant og tar aldri ferie.

Å være kristen er ikke en fritidsaktivitet, det er en levemåte. Det er ikke noe du bare tar «ferie» fra når det passer seg.

La Kristi ord få rikelig rom hos dere! Undervis og rettled hverandre med all visdom, syng salmer, viser og åndelige sanger til Gud av et takknemlig hjerte. Og la alt dere sier og gjør, skje i Herren Jesu navn, med takk til Gud, vår Far, ved ham. Kol 3,17

Bli med på leir!

Som med mye annet har også sommerens store leirer og festivaler vært avlyst i to år. For mange er disse leirene høydepunktet i sommerferien. Å ta med vennegjengen på festival hvor kristne samles for å få påfyll, ha det gøy og få muligheten til å utvide relasjoner og fellesskapet enda mer.

Gud er trofast, han som har kalt dere til fellesskap med sin Sønn, Jesus Kristus, vår Herre. 1.Kor 1,9

Sommerens festivaler er også for mange det eneste stedet i løpet av året hvor man får åndelig påfyll.

Det er ikke alle som tilhører en menighet hjemme, og for dem blir jo nettopp disse arrangementene ekstra viktige. Kanskje er man også eneste kristne på skolen.

Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Jak 4,8

Men store sommerleirer og festivaler er ikke for alle. Ikke alle liker store sosiale sammenkomster og mange har også en sommerjobb som ofte må prioriteres framfor ferie.

Hvordan ta vare på det åndelige livet

Hvordan kan man ta vare på sitt åndelige liv når sommeren fylles opp med jobb, ferie og dager som ofte har mindre struktur enn hverdagene? Her kommer noen tips som kanskje kan være til hjelp og inspirasjon!

  1. Sjekk opp om en av menighetene i nærheten arrangerer gudstjenester, og gå på dem. Det er deilig å bare kunne komme til et sted og få påfyll.
  2. Lytt til lovsang. Kanskje du skal bruke tid på å lete opp nye lovsanger og bruke tid på å sjekke ut tekstene.
  3. Samle vennene som også befinner seg hjemme til bibelgruppe. Lag noe deilig mat, piknik i hagen eller ha en chill kveld i sofaen med gode venner og del tro og liv.
  4. Les i Bibelen. Mange synes dette kan være vanskelig, men det finnes mange ulike bibelleseplaner en kan følge for hjelp til å lese. Følg med på Instagram for iTro sin egen sommerbibelleseplan som starter 13.juni!

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Matt 6,33

Bibeltekstene er hentet fra Bibel 2011 © Bibelselskapet.

 

UL