Hvorfor… gå på møter?

Hvorfor… gå på møter?

Det er tross alt lørdag, og første fridag i en hektisk og travel uke.

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken ble opprinnelig publisert i 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.

Det er lørdag ettermiddag, og om tre timer begynner ungdomsmøtet i menigheten. Jeg kjenner hvor deilig det er å ligge på sofaen. Kan jeg ikke bare bli her i hele kveld? Se på tv, lage pizza, spise snop. Det er tross alt lørdag, og første fridag i en hektisk og travel uke. Jeg skal heller prøve å få med meg møtet neste lørdag, om jeg får tid.

Hvilken forskjell gjør det om jeg dropper et møte nå og da?

Tenker du slik av og til? Jeg kan ærlig innrømme at jeg gjør det. Senest sist lørdag hadde jeg mange unnskyldninger for å ikke møte opp i menigheten. Hvilken forskjell gjør det om jeg dropper et møte nå og da? Jeg kan heller lese i Bibelen hjemme. Eller kanskje be litt.

Vi er ikke skapt til å være solokristne

I Bibelen finner vi mye om det kristne fellesskapet. Dette fellesskapet, menigheten, er viktig. Vi er ikke skapt til å være solokristne som lever kristenlivet alene. Vi er skapt for fellesskap, og vi trenger fellesskap. Ja, vi er faktisk avhengige av å være sammen med andre kristne. Vi trenger å tilhøre.

De første kristne kom trofast sammen hver dag, står det i Apostelgjerningene. I Hebreerbrevet oppfordres vi til å gi akt på hverandre, oppgløde og oppmuntre hverandre. Videre leser vi: ”og la oss ikke holde oss borte fra vår egen forsamling, slik noen har for vane…” (Hebr. 10:25).

Vi er mye svakere for djevelens fristelser og angrep når vi står alene

Djevelen prøver å få oss til å gjøre nettopp dette. Han vil dra oss bort fra menigheten, og bort fra fellesskapet. Hvorfor? Fordi vi er mye svakere for djevelens fristelser og angrep når vi står alene. Det å være med i en menighet, gå på møter, og ta del i fellesskapet, det er med på å bevare oss som kristne. Vi blir tryggere i troen. Da er vi også sterkere i møte med fristelser.

Det første symptomet på at en kristen er på vei bort fra troen

Rick Warren skriver i boken ”Målrettet liv” at det første symptomet på at en kristen er på vei bort fra troen, er når en ikke lenger regelmessig samles med andre kristne på gudstjenester eller møter. Dette kan være harde ord, men det sier noe om viktigheten av slike fellesskap. Dersom vi ikke lenger bryr oss om å ha samfunn med andre troende, kan det også hende at forholdet til Jesus blir mindre viktig for oss.

Så hva med deg? Tar du del i et kristent fellesskap? Jeg håper du har et sted å tilhøre. Og jeg håper du merker at det er godt og nødvendig å være sammen med andre kristne. Sammen kan en vokse i troen og komme nærmere Gud. Og husk: De andre trenger deg også, like mye som du trenger dem.

Pixabay

iLivet

iLivet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Denne saken ble opprinnelig publisert i 2012, og har blitt gjengitt med forfatterens tillatelse.