– Kirken er ikke en lekeklubb

– Kirken er ikke en lekeklubb

Ekteparet Åsmund og Anja Rong mener at kristne fellesskap ikke må være redd for å gjøre Jesus til hovedattraksjonen.

Misjon

Åsmund og Anja Rong er engasjert i NLM Tremorkirken utenfor Bergen. De opplever at mange som ikke er kristne oppsøker kirken.

Åsmund og Anja Rong (23) er begge engasjert i Tremorkirken på Sotra utenfor Bergen.

Mens noen forsamlinger opplever at folk forlater det kristne fellesskapet, opplever Tremorkirken at det kommer flere til tro, selv om det går i bølger. Det kommer mange ikke-kristne på møtene.

– Når det er så mange ikke-kristne på møte må vi gripe muligheten og invitere dem inn i fellesskapet, sier Åsmund som er ungdoms­pastor i Tremorkirken.

Ikke-kristne

Ekteparet tror det er flere grunner til at det kommer så mange ikke-kristne på møtene. Kirken er strategisk plassert på det store kjøpesenteret Sartor og de har et godt samarbeid med Danielsen ungdomsskole. Det arrangeres søndagsmøte, husgrupper og ungdomsmøter.

– Vi ønsker at ungdomsmøtene skal være et naturlig sted å ta med ikke-kristne, sier ekteparet. – På møtene vi arrangerer, skal det være en kultur hvor man vil møte nye mennesker. Vi har fokus på nye fjes i forsamlingen. Hun sier at lederne ikke først og fremst er i kirken for å treffe hverandre, men for å treffe nye.

I Tremorkirken henger et banner på veggen hvor det står «Velkommen hjem».

– Vi ønsker at alle uansett livssyn skal bli møtt og føle seg hjemme, sier ekteparet.

Ikke loviske

Når ungdommene først har tatt turen, er de veldig opptatt av hvordan de skal møte de «unådde».

– En nøkkel er å våge å møte mennesker slik de er og vise Jesu kjærlighet. Mange ikke-kristne har en forventing om at kristne dømmer dem, sier Anja som selv er vokst opp med tanken om at kristne er loviske, ­dømmende­ og moralistiske.

– Dette forandret seg da jeg faktisk fikk se hvilken effekt troen hadde på de kristne og se at de holdt fast på Jesus uansett livssituasjon, sier Anja.

Tremorkirken er heller ikke redde for å utfordre folk til å tro. Hver uke innbyr de til frelse. Det skjer ved at den som taler gir ­mennesker en invitasjon, et spørsmål om å ta imot Jesus der og da.

– Det er så mange ikke-kristne til stede og da må vi gripe muligheten til å invitere nye. Vi ønsker å gi dem muligheten til å ta imot Jesus, sier Åsmund.

Han er opptatt av at møtene ikke bare skal handle om lek og moro.

– Fokuset vårt er at vi ikke skal være en lekeklubb. Talen er 30 minutter av et halvannen time langt møte. Vi skal tale sannhet og vi skal tale om Jesus, sier Åsmund.

– Det er ikke noe galt i å leke og å ha det gøy, men det bør ikke være hovedgreia. Hvordan opplever en ikke-kristen å komme på et kristent møte hvor det er en fem-­minutters-andakt og resten leker man og har det gøy. Det engasjerte ekteparet oppfordrer andre til å tørre å stå for noe.

– Folk kan bli provosert av at vi tror på ­Jesus, men det at vi våger å stå for noe og holde noe for sant kan vekke opp en sult i folk, sier Anja Rong.

Jakob Viste

Misjon

Åsmund og Anja Rong er engasjert i NLM Tremorkirken utenfor Bergen. De opplever at mange som ikke er kristne oppsøker kirken.