Du vet den følelsen når du åpner Snap-map og ser alle vennene dine på ett og samme sted, men du ble ikke invitert

Du vet den følelsen når du åpner Snap-map og ser alle vennene dine på ett og samme sted, men du ble ikke invitert

Hvordan skaper vi et godt miljø?

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.

Du vet den følelsen når du åpner Snap-map og ser alle vennene dine på ett og samme sted, men du ble ikke invitert? Det er ikke kjekt. Det er det motsatte av kjekt, det er rett og slett kipt. Hva har jeg gjort? Hva er galt med meg?

Ekte venner, ekte liv

«Ekte venner deler ekte liv», liker jeg å tenke. Vennskap er viktig. Spesielt gode vennskap. Det er godt for oss å ha nære venner å samtale med om livet.

Bibelen beskriver vennskap som er tålmodige, trøstende, oppbyggende og ærlige.

Men hva gjør vi når det Bibelen beskriver som vennskap, ikke nødvendigvis er det som møter oss i praksis?

Uperfekte mennesker

Vi mennesker er uperfekte. Vi synder og feiler, lager drama og baksnakker. For oss jenter spesielt, tror jeg dette påvirker oss i større grad enn vi liker å innrømme. Intriger og hierarkier slik vi ofte ser det i filmer, eksisterer i stor grad i det virkelige livet.

Nettopp derfor tror jeg det er så viktig at vi løfter blikket tilbake på Gud. Som C.S. Lewis en gang sa:

«Ekte ydmykhet er ikke å tenke mindre om seg selv, det er å tenke mindre på seg selv».

Vi må flytte fokuset vekk fra oss selv, og over på Han som har skapt oss.

Ikke alle blir bestevenner

Vi kan anta at Jesus hadde en stor omgangskrets, men likevel valgte han seg ut tolv nære apostler. Noen tettere på enn andre.

Når vi snakker om inkludering og ekskludering er det noe som er viktig å huske på. Det går nemlig an å være imøtekommende, selv om den du snakker med ikke nødvendigvis skal bli din nye bestevenn.

Realiteten er at vi ikke kommer til å passe like godt med alle. Men fra utsiden kan det fremdeles være vanskelig å komme som ny inn i en gjeng.

Finn ekte vennskap, framfor å bare ville være sammen med de mest populære.

Kanskje du ikke føler deg sett? De andre er kanskje dårlige på å invitere deg med? Det er mye som er skummelt og utrygt i begynnelsen, men her tror jeg det er viktig å la tiden virke.

Bruk tid i bønn, med Gud og med enkeltpersoner. Invester i de menneskene du føler du går godt i lag med. Finn ekte vennskap, framfor å bare ville være sammen med de mest populære.

Du setter standarden

Når du er en del av en gjeng, er du faktisk med på å påvirke hvordan dere som venner behandler hverandre og de rundt dere.

Måten vi snakker om og behandler andre på, kan faktisk sette retningen for hvordan vi helhetlig sett ser på dem. Hvis du merker at det er dårlige tendenser i gjengen, for eksempel utestenging og baksnakking, kan du faktisk være med på å snu det.

Det ligger kraft i ordene vi bruker og derfor ønsker Gud at vi skal velge dem med omhu (Ef 4,29). Dette gjelder alle kristne. Istedenfor å se på hva alle andre kan gjøre så mye bedre, forteller Jesus at vi heller skal ta ett skritt tilbake (Matt 7,3-5).

Se etter hva du kan gjøre for å påvirke miljøet. Det er kanskje klisjé, men du kan faktisk være den forskjellen som du selv ønsker å se.

Lightstock

Jentesnakk

På «Jentesnakk» tar vi opp ting som kan være ekstra interessant for jenter.