Helbredelse – av og til

Helbredelse – av og til

Vi ber. Gud svarer. Men han helbreder ikke alltid. Ikke enda.

Tema

Tema på iTro i desember er «Mysterium».

Jesus gjorde under . Å gjøre vann til vin er ganske kult det, men å lese om at han gjorde mennesker friske gjør ekstra inntrykk på meg. Det viser meg at jeg tror på en Gud som frir oss fra det vonde. En Gud som bryr seg om mennesker. Og ikke bare mennesker, men også enkeltmennesker. En Gud som kan helbrede i dag, en Gud som har lovet at han skal helbrede når vi blir hentet hjem til ham.

Det kan være du har opplevd å bli helbreda, eller at du kjenner noen som har det. Det kan også hende du gjerne skulle ha blitt helbreda, eller sett at noen hadde blitt det, men at du ikke har sett noe til det. Enda.

Hva når de vi ber for ikke blir friske?

Når vi snakker  om helbredelse snakker vi ofte om situasjoner der mennesker blir friske uten noen naturlig forklaring. Vi greier ikkeforklare det, og det oppleves derfor som et vitnesbyrd om at Gud er nær. Noe vi ikke alltid tenker på som helbredelse er når Gud bruker for eksempel leger til å gjøre frisk, det kan vi også kalle helbredelse.

Men hva når vi opplever det som at Gud venter med å svare? Hva når de vi ber for ikke blir friske? Kanskje var du på UL i sommer? Der var det et seminar om helbredelse. Vi fikk møte flere som ikke har blitt helbreda, og vi fikk vite hva de tenker om nettopp det.

Vi har likevel et håp som står fast

–Bibelen lærer oss  at kristne må leve under de samme vilkår som andre mennesker i denne verden. De kan derfor ikke regne med å unngå sykdom. Flere av dem Gud har fått bruke mest, har hatt tunge prøvelser.

Dette skrev Arne Helge Teigen i en artikkel om helbredelse og bønn for syke. Det er altså ingen grunn til å tenke at kristne «slipper unna» eller at man ikke har stor nok tro om man blir rammet av sykdom. Men vi har likevel et håp som står fast, selv når det er vondt.

Når vi ber Fader Vår ber vi «la riket ditt komme». Det er en dobbel bønn. Vi ber både om at Guds rike som i den «nye himmel og nye jord» skal komme snart, og om at Guds rike må komme og være tilstedr nå, en forsmak på det som skal komme. Dette er helbredelse en del av. «Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte.For det som en gang var, er borte.» (Joh åp 21:4)

Å se dette seminaret er altså ikke bortkasta, og jeg anbefaler også å lese Sykdom og helbredelse.

Ill.foto:  © mizina – Fotolia.com