Godt nytt år!

Godt nytt år!

Jeg trenger mer enn vakre kor og fine bønnevandringer, jeg trenger noe som er mer meg.

Guttesnakk

En torsdag i måneden er detguttesnakkpå iTro, medHans Arne Sanna.

Her tar vi opp alt det som gutter er opptatt av. Fra gutt til gutt. Har du noe du ønsker å spørre Hans Arne om kan du sende en epost tiliTro@nlm.noså setter vi dere i kontakt med hverandre. Har du et tema du vil de skal skrive om – tips i vei!

2011 er historie. Nå er det 2012 som gjelder. Jeg skal ikke gi deg masse nyttårsforsetter, men jeg skal gi deg en stor utfordring. La meg forklare.

Jeg har gått i kor, Underveis het vi. Jeg var 15 år og møtte opp til min første korøvelse. Jeg kaldsvettet der jeg satte meg ytterst på tenorrekka (det er de gutta som piper). Rundt meg var det 80 veslevoksne tenåringer som sang av hjertens lyst.

Jegkunne både spille fotball og høre en andakt om Jesus.

Dirigenten forsøkte å  lære meg å gå opp og ned med stemmen min, jeg gikk stort sett ned. Etter øvelsen bestemte jeg meg for å bli tidenes beste kor-mimer. Jeg mima meg gjennom hele korkarrieren. Den ene gangen jeg hevet røsten, fikk jeg beskjed om at bassrekka nok passet meg bedre. Et lite hint om at mimerekken nok var min greie.

Jeg hadde det bra i koret. Vi var mange og her skaffet jeg meg venner for livet og gode forbilder. Allikevel var det en åpenbaring når noen av gutta startet en KRIK-gruppe lenger ned i gata. Annenhver fredag kunne jeg både spille fotball og høre en andakt om Jesus.

Ikke misforstå meg , jeg synes kor er bra, men vi mennesker er forskjellige. Noen av oss liker å synge, andre liker idrett, noen liker å mekke på bilen, andre liker Quiz. Vi har forskjellige interesser og det er bra. Vi skal være forskjellige, men kanskje du opplever at kirken, menigheten eller ungdomsklubben kun holder på med ting du synes er kjedelig. Du liker hverken kor, baking eller fotball. Derfor har jeg en oppfordring til dere:

Noe av det viktigste i mitt kristne liv er å være kristen og gutt

Start med noe  DU synes er spennende. Hos oss var det noen av gutta som startet KRIK, fordi de likte idrett. Kanskje du digger å mekke eller skate. Hva med å starte en gruppe? Dere kan jo samles på fredager. Skate litt, ha en pause på 30 minutter med en andakt og be sammen. Kanskje din nyttårsutfordring dette året er å starte en ny gruppe.

Noe av det viktigste i mitt kristne liv er å være kristen og gutt. Jeg trenger mer enn vakre kor og fine bønnevandringer, jeg trenger noe som er mer meg. Det kan være alt fra røffe gitarriff til kule skatefilmer. Dette begynner med deg, start noe som du synes er kult, men ta med Jesus på gode ideen du får a!

Foto: Manatari på flickr

_________________________________________________________________