Girls, we need to talk

Girls, we need to talk

Hvordan snakker du med venninnene dine? Tør dere å ta opp det som er vanskelig å snakke om?

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.

2016: For et år! Det er som om vi nettopp var i januar, og nå er det bare et par uker til vi går inn i 2017. Når jeg selv ser tilbake på dette året, ser jeg mange gleder, mye latter, gode minner, og nye vennskap.

Samtidig ser jeg frustrasjon, tårer, sinne og dager som ikke har vært fullt så gode. 2016 har lært meg et par nye ting om livet, eller bedre sagt; Gud har brukt 2016 til å lære meg noen nye ting om livet, og livet sammen med han. Jeg har nå lyst til å dele én av de tingene jeg har fått lov til å lære på nytt, i år.   

”Vi jenter..”

.. vi er noen fine skapninger. Tenk at vi er skapt av en Gud som elsker oss, og ser i nåde til oss! Og nåde, det er i hvert fall noe jeg trenger i livet mitt. Selv om vi jenter til vanlig er rimelig gode på dette med kommunikasjon, snakke og fortelle, tror jeg likevel at det finnes noen områder vi kunne bli litt bedre på akkurat dette.

Tolkningens ”makt”

Alle mennesker er forskjellige, og opplever situasjoner og ord på ulike måter. For å snakke for meg selv, så er jeg veldig flink til å tolke situasjoner og ordene, ut i fra hvordan jeg oppfatter dem, og hvilket humør jeg er i. Dette tror jeg ikke jeg er alene om.

Ord har mer makt enn vi tror, men tolkningen av ordene har nesten enda større makt. De binder oss på en helt ny måte, de fører til misforståelser, tilbaketrekning og fordommer. Vi trekker oss ut av situasjoner og relasjoner, og går i forsvarsmodus, fordi vi tror vi vet hva som foregår, men det vi egentlig gjør er å gjøre vondt verre.

Tør å snakke – ikke trekk deg unna

Det å være ydmyk og tørre å ta den ”ekstra” samtalen, som kanskje oppleves litt ubehagelig, tror jeg er godt for oss. Kanskje ikke godt for oss akkurat idet vi starter samtalen, men godt for oss idet vi kan tilgi. Idet vi kan få snakke ut om hvordan ord og situasjoner egentlig har vært, ikke bare gå ut i fra våre egne tanker, tolkninger, og innfallsvinkler.

”Det er det vi ikke kan snakke om, som er det verste”, har moren min alltid sagt. I disse ordene her, tror jeg det ligger visdom og erfaring, og ut i fra det jeg har erfart, vet jeg at det stemmer.

Tør å snakke sammen, ikke overse og lat som ingenting, men tør å ta ”det” opp. Det er der ekte liv møtes at det faktisk kan skapes sanne, gode relasjoner og trygge bånd.

Så hvis du har noe du tenker på, som du opplever er usagt og ugjort – tør å si ”girl, we need to talk”. Vær ydmyk i møte med den andre, snakk ærlig og tilgi, og opplev at vennskapet kan tas til nye plan.

Ef.4:31-32: Slutt med all hardhet og hissighet, med sinne, bråk, spott og all annen ondskap. Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.

 

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro.

Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av. Fra jente til jente.