Frykt er noe vi alle kjenner på, men den kan være veldig skadelig hvis vi lar oss styre av den

Frykt er noe vi alle kjenner på, men den kan være veldig skadelig hvis vi lar oss styre av den

3 grunner til å trosse frykten.

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.

Over 100 ganger sier Bibelen «frykt ikke». Samtidig er frykt en naturlig ting som alle kjenner på. Er det egentlig så farlig?

Ofte sitter frykten dypt i oss, og er tett knyttet til skammen: tanken om at vi ikke er verdt å elskes og verdsettes. Heldigvis sier Bibelen det motsatte: du er elsket, verdsatt og gjort rettferdig i Kristus.

Vi har mye å vinne på å ikke la frykten styre oss. Her er noe av det som skjer når frykten styrer livet.

1. Frykt hindrer oss i å være oss selv

Frykt gjør at vi gjemmer oss bak masker og prøver å være noe vi ikke er. Skammen skaper frykt for å bli avslørt, at folk skal se hvem vi egentlig er.

Ingen kunstig versjon av deg kan måle seg med den som Gud har skapt deg til å være.

Å skjule noe krever mye energi, men å leve uten noe å skjule gir en enorm frihetsfølelse.

Gud gjorde ingen feil da han skapte deg, og du trenger ikke å holde tilbake det Han har lagt ned i deg. Tro meg – ingen kunstig versjon av deg kan måle seg med den som Gud har skapt deg til å være.

2. Frykt hindrer oss i å skape meningsfulle relasjoner

Gode, meningsfulle relasjoner skapes i kun ærlighet. Det er først når frykten slipper taket at vi får koble med andre mennesker på et dypere og mer meningsfullt nivå.

Har du noen gang møtt et menneske som har gitt deg følelsen av å bli sett og akseptert? Antakelig hadde personen fokus på å lytte til deg, fremfor å tenke på hvordan han selv fremstod.

Når vi slutter å være redd for hvordan vi selv fremstår, får vi mulighet til å bety noe for andre i stedet.

3. Frykt hindrer oss i å følge Guds plan

Livet består av mange små og store valg, og frykten for ikke å lykkes er ofte sterk. Kanskje opplever du at Gud drar deg i en annen retning enn det som ser mest logisk ut? Kanskje har du drømmer som skremmer deg?

Om vi våger å stole på Gud og nekter å la oss styre av frykten, er det ingenting som hindrer oss i å leve ut det Gud har lagt ned i oss.

Mot er en muskel

Hva kan du gjøre i dag for å bli litt mindre styrt av frykt i morgen? Husk at målet er ikke å aldri kjenne på frykt, men at frykten ikke skal styre oss.

Mot er en muskel som må trenes. Det viktigste er å gå i riktig retning.

Min oppfordring til deg er å ikke la frykten være styrende for valgene du tar i dag. Øv deg på å gjøre ting som kan være skremmende.

La Guds ord definere deg, og ikke hva andre tenker. Og neste gang du står overfor et valg, husk at Jesus sier «frykt ikke»!

Privat

Livet

Livet er en artikkelserie hvor vi tar opp forskjellige temaer som kan være aktuelle i dagliglivet til iTros lesere.