Et lydløst, men hjertehøyt heiarop

Et lydløst, men hjertehøyt heiarop

Dette er en Jentesnakk til deg som kanskje ikke alltid kjenner deg igjen i temaene som blir tatt opp i denne spalten.

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.

Det er kanskje ikke det at du aldri kjenner deg igjen i noen av temaene, verken om kropp, valg, flørting, en stressa hverdag, dårlig selvtillit, sammenligning, eller noe av det andre – det ville nesten vært for utrolig.

Men, denne er til deg som kjenner at; livet er faktisk godt som det er, og at du nesten kan bli mer forvirra av å lese alle sakene om hvordan du ”burde” kjenne det som jente… men så gjør du ikke alltid det. Her kommer en liten oppmuntring til deg.

Takk!

Takk for at du er den du er. At du stråler trygghet, varme og glede. At du er en god venninne, en som stiller opp for andre og er en god samtalepartner. Jeg har lyst å si at sånne som deg er  viktige i en vennegjeng, i et klassemiljø eller i et ungdomsarbeid. Takk for at du er en til å stole på, en som holder avtaler og er med på å formidle Jesus der du er, med den du er.

Den du er betyr en forskjell

Men… Jeg sier ikke at du alltid vil være den sterke og den som synes at ting er litt lettere enn andre. Jeg mener heller ikke at du skal havne i den andre grøfta og tenke at du er bedre enn alle andre eller fikser livet helt selv.

Det jeg har lyst til er å sende ut et lydløst, men hjertehøyt heiarop til deg! Stå i det du står i, fortsett å søke Gud der du er og vær den trygge venninnen du er. Vær med som et forbilde for andre som synes at livet og det det har å by på, er utfordrende. Du betyr en forskjell – din trygghet, ditt nærvær og ditt smil.

Selv om dette er et heiarop, så må du ikke glemme dette: selv om du er sterk  og har masse pågangsmot nå, vil det ikke si at du ikke får lov til å kjenne på at livet kan være vanskelig, at du ikke får lov til å si stopp eller nei, eller be andre om hjelp og trøst. Du er et menneske på lik linje med andre. En som trenger å få, og ikke bare være den som trøster og gir.

Så ja. Jeg ville bare at du skulle vite; Jeg heier på deg! Det er lov å ha det bra med seg selv, selv om du er jente i 2018!

Har jeg ikke befalt deg: Vær frimodig og sterk! Frykt ikke og vær ikke redd! For Herren din Gud er med deg i alt du tar deg fore. Jos 1:9

Ps(sst): Og du, du som ikke kjente deg helt igjen denne Jentesnakken, så er det også normalt og faktisk helt gull. Jenter er ulike, har forskjellige kvaliteter, følelser og tanker. Det at vi er forskjellige vil si at vi kan backe hverandre og heie på hverandre i ulike sesonger av livet. Det er fantastisk og det er det som er meningen.

 

Caju Gomes/Unsplash.com

Jentesnakk

En gang i måneden er det Jentesnakk her på iTro. Erika Vestre skriver vanligvis spalten fast annenhver måned. Her tar vi opp alt det som jenter er opptatt av.  Fra jente til jente.