– Bibelen stemmer

– Bibelen stemmer

Kristian jobber med å finne svarene på det han lurer på, og han vet hvor han skal lete.

– Både i mitt eget liv, og over alt rundt meg, så ser jeg at det som står i Bibelen faktisk stemmer. Det Nye Testamentet er troverdig, og der leser vi om øyevitner som faktisk har sett hva som skjedde. Det er ingen grunn til å tvile på det.

Kristian Siljuholtet (19) er en smilende bergenser, som er opptatt av både å forstå og forklare det han tror på.

Jesus gjorde også mange andre tegn for øynene på disiplene, tegn som det ikke er skrevet om i denne boken. Men disse er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn.
Joh 20,30-31

– Jeg kjenner meg igjen i det Johannes sier; Vi vet at det er sant. Det finnes bare en sannhet, og uansett må du forholde deg til den, sier han. – Jeg klamrer meg til at det Jesus har gjort er nok for meg, og jeg vet at det er alt jeg trenger.

Bibelen blir aldri ferdig lest

Kristian går på Fjellheim bibelskole i Tromsø dette året. Og der får han mange svar på det han lurer på.
– Bibelen er ikke kjedelig – den blir aldri ferdig lest, sier Kristian. Og når han leser i Bibelen finner han ut at den lærer han andre ting enn det verden gjør.
– Jeg jobber med å finne svarene på alt jeg lurer på, og jeg vet hvor jeg skal lete og lese. Det skjer mye vondt i verden, men Bibelen forholder seg til det. Det viktigste for meg er at jeg kan være et vitne for andre og gi videre det jeg har fått.

Han elsker oss

– Mennesker tror at de er dyr fordi de får høre det. Og det er ikke rart folk ligger med hverandre og drikker seg fulle hvis de tror de er dyr. Men Bibelen sier noe annet, at du er verdifull og skapt i Guds bilde. Jeg er her for en grunn, og det gir meg verdi. Når vi ser syndefallet kan vi spørre oss hvorfor Gud ikke bare vraker skaperverket med en gang. Han elsket Adam og Eva så høyt, og derfor eksisterer vi. Han elsker oss.

Hvis du er i tvil om det Kristian mener stemmer, syns han du bør sjekke ut en bibelskole.
– Kom som du er, du må ikke oppfylle noen krav, eller være på en spesiell måte for å gå bibelskole. Du er kalt til å være en forskjell og et lys i hverdagen, og da må du ha blikket festa på korset, på Jesus. Bibelskole styrker deg på mange områder, sier han.

MITT VITNESBYRD

Mitt vitnesbyrd er spalten hvor ulike mennesker får fortelle om sitt forhold til Jesus, til glede og oppbyggelse for alle oss som leser iTro.

Har du et vitnesbyrd du vil dele med andre? Ta gjerne kontakt påiTro@nlm.no.

Kristian Siljuholtet kommer fra Frekhaug utenfor Bergen, og går påFjellheim bibelskoledette året.