Blanda følelser

Blanda følelser

Vi har hatt sex to ganger. Hva skal jeg gjøre?

Hei,
Kjæresten min og jeg har vært sammen i ca ett år. I begynnelsen var det greit å holde grensene, og vi snakket om hvordan vi ville ha det. Etter hvert som vi har blitt tryggere på hverandre, har vi også pusha hverandre, og når ingen av oss klarer å si stopp til den andre har det blitt veldig vanskelig. Nå har vi hatt sex to ganger, og jeg har veldig blanda følelser for det. På en måte vil jeg at vi skal slutte, men det er ikke så lett å ta det opp. Jeg har masse dårlig samvittighet, og det går ut over hvordan jeg oppfører meg mot kjæresten min. Og jeg orker ikke lese i Bibelen siden jeg føler jeg gjør i mot det Gud vil. Hva skal jeg gjøre?
Hilsen internatskolejente 18

Hei!

Det du skriver er utfordrende. Det første jeg tenker er at det er flott at du ønsker å ta et oppgjør med fristelsene rundt det å ha sex. Det neste som slår meg er at det er trist at menneskelige lyster fører til at vi som mennesker går i mot det Bibelen sier. I Bibelen står det at sex hører ekteskapet til. Jeg tror ikke Gud er imot sex før ekteskapet kun for å være streng og kjedelig, men jeg tror han har en omsorg for oss mennesker som vi ikke alltid forstår. Under sex gir du utrolig mye av deg selv til den andre personen. Sex kan føre til at du blir gravid og at du får ansvar for et annet liv. Samtidig kan sex bli en vane som til slutt ikke gir dårlig samvittighet, og kanskje du begynner å ta lettere på andre leveregler i Bibelen også.

På spørsmålet om  hva du skal gjøre sier Bibelen at dersom ugifte ikke kan være avholdende (altså ikke ha sex), må de gifte seg. «For det er bedre å gifte seg, enn å brenne av begjær.» (1 Kor 7,9). Jeg forstår om det er uvirkelig å skulle gifte seg som 18-åring, så mitt tips er først og fremst å snakke med kjæresten din. Si til han hva du føler og hva du ønsker for livet ditt, troen din og kroppen din. Hvis han er kristen vil han forhåpentligvis forstå det. Hvis du ikke klarer dette, bør du kanskje vurdere om du er trygg nok på ham og dere til å satse på forholdet. Har du begynt å ta p-piller eller hvis dere har annen prevensjon tilgjengelig, oppfordrer jeg deg til å slutte med det. Slike ting kan nemlig gjøre det enklere for dere å ha sex igjen. Ellers kan det være lurt å prøve å unngå å «bli fristet.» Med det mener jeg at det er et tips å ikke være for mye alene om kveldene og ikke overnatte hos hverandre (Les: følge internatreglene:). Det kan også være en ide å ikke kle seg for lett og utfordrende kledd når dere er sammen alene. Det kan også hende at dere har andre vennepar som sliter med det samme. Snakk med dem om det og prøv å motiver hverandre til å unngå å ha sex.

Til slutt vil  jeg si at du skal få slippe å gå rundt med dårlig samvittighet. Let frem Bibelen og be Jesus hjelpe deg med det du synes er vanskelig. I 1 Joh 1,9 står det at dersom du bekjenner dine synder, er Han trofast og rettferdig, så han tilgir deg dine synder.

Lykke til med utfordringen!

Ill.foto:  Katie Tegtmeyer på flickr

Sex & sånn

Sex og sånn er spalten hvor vi tar opp spørsmål rundt for eksempel seksualitet, forelskelse og forhold, på et bibelsk grunnlag.

Lurer du på noe? Flere Spørsmål & Svar finner du under Påfyll.

Vil du sende inn ett spørsmål gjør du det under Kontakt Oss.