Logos bibeltime

Logos bibeltime

En nyvinning under årets UL er Logos sine bibeltimer!

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på nett, Facebook og Instagram.

 

 

iTro var tilstede under seminaret «Logos bibeltime: Forsakelse». Seminarholder Asbjørn Handeland forklarte oss at Logos er bibelundervisning for unge som ble startet på Ebeneser i Sandens. Der samles en god gjeng på opptil 200 ungdommer annen hver mandag for bibelundervisning og samtaler.

En nød og et kall

Vi spurte Logos-stifter Eilert Fredly noen spørsmål angående oppstarten og ambisjonene fremover.

– Hvorfor begynte dere med logos?

– Jeg jobber hovedsakelig i NLM Region Sør-Vest, og vi i regionen har et ønske om å nå de unge. Vi så at vi trenger mer kontakt med ungdommen, vi må være der for dem og se hvilke behov de har for bibelundervisning. Så for min del har det vært en nød og et kall å legge til rette for ungdommene med undervisning slik at de kan komme og oppdage bibelen, få smaken på bibelen og følge Jesus.

Flere kanaler

– Hvilke planer har dere for Logos fremover?

– Fremover har vi et ønske om å utvide og bruke flere kanaler for å nå enda flere med Logos. Vi legger ut podcaster, videoer på Youtube og 60 sekunders videoer i samarbeid med «For Oss» på Facebook hvor vi prøver å formidle forskjellige bibelord eller «kristenord», disse filmsnuttene har blitt tatt imot på en svært god måte og vi merker at det blir satt pris på.

Vi opplever at det er blitt tatt veldig godt imot og at det treffer en nerve

– Vi håper at Logos kan være små korn som kan sås hos kristne og ikke-kristne ved hjelp av kanalene vi bruker for å nå ut. Vi ønsker nemlig å være en slags «hånd» ut til ungdommer med undervisning. Både for de som ikke har gått på bibelskole men som ønsker mer bibelundervisning, og for de som har gått på bibelskole og som savner å få den gode undervisningen.

Temaer man trenger å høre om

– Vi opplever at det er blitt tatt veldig godt imot og at det treffer en nerve, for det er ikke alltid vi setter opp temaer som en nødvendigvis ønsker å høre om, men som en trenger å høre om. Slik som seminaret i dag hvor temaet var forsakelse og vi hører om at det koster å følge Jesus. Vi ønsker å være klare og tydelige på Bibelen og hva den har å si til oss, noe vi igjen har opplevd at blir tatt godt imot.

Blant UL-deltakerne som deltok på seminaret men som ikke har vært på noen av samlingene på Ebeneser var responsen svært god. David Strøm fortalte dersom denne typen samlinger hadde funnet sted i nærområdene hans ville han oppsøkt dem for å få denne typen bibelundervisning. Kompisen Odd Martin sa seg enig. Han syntes at logos bibeltime  virket som en slags kveldsbibelskole som han gjerne hadde deltatt på.

Vi i iTro ønsker å oppfordre dere til å delta på de neste Logos-seminarene på UL, høre bibelundervisningene på podcast og se filmsnuttene som blir lagt ut på forskjellige sosiale medier.

Skjermdump fra YouTube

Festival

Årets UL går av stabelen i Kongeparken Amfi fra 24-28. Juli. iTro dekker festivalen tett på nett, Facebook og Instagram.