Soli Deo Gloria

Soli Deo Gloria

Om en tankevekkende TVNorge-plakat på bussen.

Jeg satt på en av disse røde Oslobussene en varm sommerdag, da en plakat full av tekst fikk oppmerksomheten min. «Det du snakker om i morgen» stod det – TVNorges slagord. Og etter å ha lest meg gjennom en lang lang rekke med tekst om hva TVNorge vil med programmene sine stod det en slags enkel oppsummering: «Vi lykkes ikke bestandig, men det er alltid målet.» De lykkes ikke alltid med å få oss til å snakke, men det er alltid målet.

Jeg ble sittende og tenke. TVNorge har noe de strekker seg etter. En visjon, et mål. Har jeg et slagord for livet mitt? Hva er overskriften jeg vil ha over mitt liv?
«Til ære for han som har skapt meg og frelst meg»

Til ære for han som har skapt meg og frelst meg

Det var da jeg kom til å tenke på Johann Sebastian Bach, komponisten. Over sine komposisjoner skrev han alltid Soli Deo Gloria – Til Guds ære alene. Det han gjorde, det han laga, det han ble kjent for, det gav han Gud all ære for. Jeg tror vi har noe å lære av Bach, og jeg konkluderte raskt med at det er overskriften jeg vil ha over livet mitt. Soli Deo Gloria. Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til deg. Og jeg vil leve livet mitt til ære for han som har skapt meg og frelst meg.

Også er det vel akkurat sånn med meg, som med TVNorge. Jeg lykkes ikke bestandig, men det er alltid målet.

I september skriver vi om å leve i tilbedelse på iTro.no. Sjekk det ut!

Hilsen Maria Celine
Ill.foto:  kelsey_lovefusionphoto på flickr