Prisen å betale

Prisen å betale

SALG SALG SALG. Det roper til oss fra alle kanter. Men de fleste tilbud går ut. Men Guds tilbud er stående, det endrer seg ikke.

Leder

Dagens leder er skrevet av Kristin Lien, som jobber som journalist i iTro.

SALG SALG SALG. Det roper til oss fra alle kanter. Gult og høyt roper det. Fra butikkvinduer, fra nettsider, fra skilt på gata – overalt hvor vi beveger oss blir vi tilbudt det ene og det andre. Og o hvor fristende det kan være.

Når en går gjennom tax-free-butikken på Gardermoen er det lett å la seg trollbinde i den sødmefylte parfymelufta og dra kortet og sitte igjen med fullt nytt sminkesett eller et par tonn sjokolade. Det er moro å få noe billig.

Gratis for oss – ikke for Jesus

Jeg tar meg i det. Det nye buksa var superbillig – og det må selvsagt både mor og venninner og kamerater få vite. Kanskje er det ekstra stas dersom den er fra et litt eksklusivt merke og prisen som egentlig var skyhøy, nå er satt ned til kun knehøyde. I den butikken er det jo bare så god service og en får virkelig det en betaler for – spesielt om det er på salg. En fikk til og med en gratis gave ved siden av. Tenk det – gratis.

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. (Johannes 3,16)

Nåde betyr gratis. Det betyr gratis for oss. For mennesker som får komme til Gud. Men det betød ikke gratis for Jesus. Han måtte gi sitt eget liv – den aller høyeste prisen, for at du og jeg skal få den beste gaven på jord. Vi skal igjen få lov å komme og ha nærvær med vår skaper. Det er ikke gratis, det er et spørsmål om hvem som må betale.

Livsnødvendig gave

Gaver er noe en får. Det er som regel høfligst å ta de imot. Denne gaven – nåden – den får vi helt uavhengig av hvem vi er, hvordan vi er eller hvor mange penger vi har i lommeboka. Den er uavhengig av meg og deg. Vi får den siden vi er Guds barn og Han elsker oss med sin helt egne kjærlighet. Totalt uten andre forbehold, enn at vi tar imot. Det er en gave, en gave vi kan velge å ta imot eller ikke.

Det er mange gode salg der ute. Mange gode tilbud, som en faktisk kan spare penger på. Men de fleste tilbud går ut. Du må for all del kjappe deg å handle, før prisen igjen er satt høyere enn skyskrapere og du får kink i nakken av å stirre opp i været etter den turbuksa.

Markedets salg varer ikke. Selv om det snart er en ny plakat som roper med sine lungers fulle kapasitet, går det over. Markedet endrer seg og det går tom for varer. Tilbud og etterspørsel. Guds tilbud er stående. Det endrer seg ikke fra Hans side.

Ikke ta imot Hans gave fordi det er det høfligste, ta den imot fordi den er helt livsnødvendig. Det er ikke en gave en trenger å late som om en er takknemlig for – det er en gave å juble og lovprise Herren hver dag for. En gave som er betalt for, som det bare er å ta imot.

Leder

Dagens leder er skrevet av Kristin Lien, som jobber som journalist i iTro.