En sommer på hell – med en åpen Bibel

En sommer på hell – med en åpen Bibel

Storinnrykket av høstens hverdager kan være overveldende og fint. Fyll dagene med livet og Bibelen.

Leder

Denne ukens leder er skrevet av iTro-journalist Kristin Lien.

Sommeren er på hell og skolestart er rett rundt hjørnet. Skolestart, så vel som oppstart av ungdomsarbeid, sporter og andre aktiviteter. Det er gjerne en travel tid i møte. En tid hvor en skal se venner igjen etter en lang sommerferie, og til å begynne med nye skolebøker og fag. Mange har hatt sommerjobb i ferien, men oppstarten kan allikevel komme brått med hverdager.

Men så er det noe fint med hverdager. Hverdager er som regel preget av rutine og vaner. Rutiner kan være kjedelige, men de kan også være viktige.

OK+/-

Å ha rutiner i åndslivet kan være nødvendig for å vokse i troen og modnes i den. Det er ikke nødvendigvis slik, men gode, innarbeida rutiner kan fungere godt når det skjer mye i livet. Når du gjør det til en vane på be om kvelden eller morgenen, både på de OK+ og OK-minus dagene, vil du ha et godt grunnlag når de vanskeligere dagene kommer.

 Hver morgen vekker han mitt øre, så jeg kan høre på disiplers vis.Herren min Gud har åpnet mitt øre.
Jeg satte meg ikke imot og trakk meg ikke tilbake. Jesaja 50.4b-5

Vaner i bibellesingen og bønn kan også være en god ting å ha i de lange feriene. At skole og andre hverdagslige ting ikke er der, er det ingen grunn til å la troen ligge og vente til ferien er over.

Søsken

Mange reiser på leir eller festivaler om sommeren. Der kan en få en skikkelig Jesus-boost, som er knallbra! Men hverdagene kommer. Hverdager langt unna massene som lovsynger og venner som tror på det samme som deg. Forsøk å ta med deg boosten fra leir hjem. Ta med deg Jesus i alt du gjør. La det bli en naturlig vane å lese Bibelen hver dag og å være i bønn.

Med hverdagen og skoleoppstart kommer også faste møter i forsamlingen. Det å inkludere seg selv og andre i fellesskapet der er viktig. Når du går fast i en menighet vil du kunne oppleve fellesskap og brorsbånd mellom kristne. Det går ikke bestandig på skinner, men det er viktig å holde hverandre oppe i en travel hverdag fylt av mennesker.

Sommerens beste råd

Rutinene er så kanskje ikke noe vi skal være så redde for. Hverdagene trenger ikke å være kjedelige og åndelig tørre. De er hva vi gjør de til selv. I sommer fikk jeg et godt råd – la Bibelen ligge åpen. Det er nemlig mye lettere å plukke opp og fortsette å lese i en bok som allerede er åpen.

Leder

Denne ukens leder er skrevet av iTro-journalist Kristin Lien.