Derfor skal vi elske IS-terrorister

Derfor skal vi elske IS-terrorister

Jesus budskap om å elske våre fiender er utfordrende.

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av Benjamin Lilleheim (20) som studerer RLE på Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Det er nå 2 måneder siden terroren i Paris. En aksjon som drepte 130 mennesker og satte hele Europa på hodet.

Terrorgruppen IS tok ansvaret og det virket for meg som at IS stod på dørterskelen til Europa. Min første reaksjon var frykt og hat, men denne terrorhandlingen fikk meg også til å tenke på hvordan jeg som kristen skal forholde meg til det som IS gjør. Hvordan skal jeg som kristen møte spørsmålene rundt  disse handlingene og disse ekstremistene som driver med terror?

Velsigne og be for fiender

I Bergprekenen så sa Jesus noe som var veldig radikalt på hans tid. ”Elsk dine fiender”. Dette er ganske radikalt i dag også vil jeg tørre å si. Jeg har problemer med å forstå dette når ser de handlingene som IS gjør i Midtøsten og i Europas storbyer. Jesus fortsetter med å si at vi skal velsigne våre fiender, gjøre godt mot dem og til slutt at vi skal be for dem.

Dette er utfordrende. Det å be for en gruppe som forfølger og dreper våre kristne søsken og andre uskyldige mennesker. Jeg tror dette handler om å vende det andre kinnet til. Det å være i verden, men ikke av verden. Jeg tror at når det kommer til denne spesifikke situasjonen så er vi kristne bedt om å være lys i en verden som er preget av mørket.

– Jeg fordømmer handlingene

Jeg sier ikke at vi som kristne skal støtte de handlingene som IS gjør. Jeg fordømmer handlingene de gjør, men har også innsett at jeg er ikke den som skal fordømme disse menneskene. Hvem er jeg til å gjøre det? Hva tenker vi egentlig når vi ser at Frankrike og Russlands svar er å bombe disse byene hvor IS har kontroll?

For å være ærlig så må jeg si at ofte så tenker jeg at det er rettferdigheten som seirer, men hva er det egentlig vi bomber dem til? Jo, det er et liv i evig fortapelse. Hvordan kan vi forvente kjærlighet fra disse menneskene når det eneste de kjenner er hat? Det er en vanskelig situasjon å ta stilling til, og ofte lett å stille seg den tanken om at de fortjener den straffen som de får.

For meg så kan det til tider virke håpløst at disse menneskene noen gang kan få bli kjent med Jesus. Hvordan skal de få høre budskapet, som vi tar som en selvfølge her hjemme? Jeg vil bare oppfordre der å bli med å be for menneskene i IS. Det er makt i de foldede hender, og han som lærte oss å be sa selv at vi skal be for våre fiender.

Forfølgeren som begynte å følge Jesus

Jeg er ikke i tvil om at Gud jobber i disse områdene. Vi leser stadig om muslimer som møter Gud gjennom drømmer. Gud er allmektig og hans kjærlighet er like stor for dem som for oss. Jeg har lyst til å peke på Paulus´ møte med Jesus som forvandlet han fra en som forfulgte Jesus til å være en som fulgte Ham. Denne mannen, som er et av våre største trosforbilde og lærere, var er en jøde som gikk langt i sin tro. Til det ekstreme, som å godta drap på Stefanus. Kunne Gud møte en slik som Paulus, så kan han møte hvem så helst, tilhørende hva som helst.

– Et ansvar for at alle skal få høre

En dag kommer Jesus igjen og som kristne har vi et ansvar for at alle skal få høre om Ham i dette livet. Jeg tror og ber om at flere og flere ekstremister vil møte Jesus i tiden frem over.

Kommentar

Denne kommentaren er skrevet av Benjamin Lilleheim (20) som studerer RLE på Fjellhaug Internasjonale Høgskole.