«Kill them with kindness»
Elias og Samuel opplever at de representerer en positiv motkultur ved å ha Jesus som forbilde når de gamer online.
Ca. 3 milliarder mennesker i verden gamer. Det er altså ingen overdrivelse at videospill er ganske populært. Spillindustrien er massiv, og stadig voksende.
Også på Bibelskolen Fjellhaug er det mange som elsker gaming.
Gaming på bibelskole
I Gaming-linjas klasserom sitter gjengen og spiller og har det gøy. Jeg får huka med meg to av dem. Elias Skaug er stipendiat og er på sitt andre år på bibelskolen, mens Samuel Henanger er førsteårselev.
Jeg spør dem hvorfor de driver med gaming.
– Det gir veldig mye mestringsfølelse og læring, og er veldig sosialt. Man får utvikle ulike ferdigheter som for eksempel språk, sier Samuel.
Elias har vært interessert i gaming lenge.
– Jeg hadde en Nintendo DS da jeg var kid, og så har interessen vokst og utviklet seg siden da til å bli en lidenskap. Det høres kanskje usosialt ut å sitte på et rom aleine, men i løpet av en kveld har jeg gjerne vært i kontakt med 40-50 stykker, forteller han.
Jesus som forbilde
Både Elias og Samuel er kristne, og lar dette prege også hvordan de gamer. Særlig når det kommer til medmenneskelighet og hvordan man møter andre er Jesus forbilde for dem.
– Hvordan er det annerledes å være en kristen gamer enn en hvilken som helst gamer?
– Det man merker det mest på, er kanskje språkbruk og menneskesyn. Det er kultur for å bruke ganske mye stygt språk og grove fornærmelser. Sinte gamere kan si ganske drøye ting, og det er ingen regulering på hva folk kan si eller gjøre, forteller de to.
Motkultur
De opplever at de representerer en positiv motkultur ved å ta troen med også når de gamer online, og la Jesu eksempel prege hvordan de selv er.
– «Kill them with kindness» er slik jeg prøver å møte det, sier Elias.
– Når vi svarer med å være snille og ikke er sure tilbake kan vi merke at det gjør noe. Når vi roser dem for det de gjør bra, forventer de det ikke. Så da kan en merke at det plutselig snur slik at de også oppfører seg og snakker annerledes, legger Samuel til.
Et verdifullt bibelskoleår
Selv om de begge to er kristne, var det litt «tilfeldig» at de havnet på Bibelskolen Fjellhaug. Både Samuel og Elias kom til skolen etter kontakt med kamerater som enten hadde gått eller skulle gå linja. De har opplevd året på Fjellhaug med gamingtid og bibelfag som veldig verdifullt.
– Jeg tar med meg mange gode vennskap og kontakter, og har gjennom årene på Fjellhaug fått motivasjon og retning også for veien videre, sier Elias.
– Det er veldig bra miljø, og vi lærer veldig mye. Jeg føler jeg er mer klar til å møte verden, og at jeg vet litt mer hvem jeg er nå enn da jeg begynte, avslutter Samuel.