Jøran, Rakel Oline og Tiril deltar på UL hjemme på Klepp

Jøran, Rakel Oline og Tiril deltar på UL hjemme på Klepp

Når UF arrangerer UL på Kleppe Bedehus trenger de ikke kjempe om å skaffe seg de røde stolene med ryggstøtte i amfiet.

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.

Ettersom det ikke er noen deltakere i Kongeparken, måtte iTro også ta turen ut til noen av de lokale UL-leirene i området.

Fredag formiddag tok vi turen til Kleppe Bedehus, hvor Klepp Kristelege Ungdomsforening (UF) har opplegg hele UL-helga. Da vi kom var det omtrent 20 ungdommer samlet for å følge med på UL.

På Kleppe Bedehus snakker vi med Jøran Vigdel (14), Rakel Oline Moi (16) og Tiril Salte (16), som sammen svarer på spørsmålene.

f.v.: Jøran, Rakel Oline og Tiril

Første gang på UL

– Jøran, du har aldri vært på UL før. Hvordan er en lokal UL-camp?

Det er litt spesielt. Jeg hadde forventet at første UL skulle være på Ålgård, men her er vi samlet sånn 20 stk.

– Men dere har vært med på UL én gang tidligere jenter. Hva er den største forskjellen fra i år?

I Kongeparken er det mange flere folk og det skjer mye mer der. Her vet du hvem alle er, og det er ikke så lett å bli kjent med nye. I fjor var det også sykt fint vær der.

Her kan du sitte hvordan du vil, og du slipper å sitte uten stolrygg

Annerledes lovsang og møter

– Hvordan er det å følge møtene her kontra i amfiet? 

Det er kjekkere å være der, men det er faktisk enklere å følge med på møtene her. På UL var man varm og trøtt på møtene, og man holdt på å sovne. Her kan man også sitte hvordan man vil, og man slipper å sitte uten stolrygg.

– Hvordan opplever dere lovsangen?

Det er litt merkelig fordi ingen synger. Man sitter bare og hører på. Lovsangen er bra, men det er en helt annen stemning i amfiet. Jeg har sett at de synger i Sogn og Fjordane, men jeg tror ikke så mange andre synger.

Hva husker dere fra forkynnelsen?

Etter intervjuet dro hele gjengen til Borestranda, som de selv påpeker er Norges største strand. Der var det god stemning med spikeball og volleyball i nydelig vær. På lørdag skal de også ha paintball.

Men foruten aktiviteter har de også fått med seg litt fra forkynnelsen på møtene:

Rakel: Jeg husker Maria Celine sin tale om SØKER. Jeg fikk lyst å lese boka.

Tiril: Jeg synes den filmen hvor det ble tegnet i sanden var fin. Det var en fin måte å vise historien om den lamme mannen.

Jøran: Håvard talte om at vi ikke finner fullkommen lykke på jorda, men bare i Jesus. Han sammenlignet det med gamle mobiltelefoner han ønsket seg da han var yngre. Jeg husker Nokia, men er for ung til å huske Sony Ericsson.
___
(Som østlending har jeg prøvd å finne ut om det er mest riktig å skrive Klepp eller Kleppe. Jeg har spurt om hjelp fra flere rogalendinger, og samt fått bekreftende svar fra flere lokale som bor der. Det eneste problemet er at svarene er sprikende. Og når lokalbefolkningen ikke vet, så vet ikke jeg heller.)

Håkon Rydland

UL Online

Fra torsdag 23. til lørdag 25. juli arrangeres UL Online, med morgenmøter, kveldsmøter, basar og UL-studio. Arrangementet sendes live fra Kongeparken Amfi.